Göktürk-1 uydusu fırlatıldı

TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, bugün saat 16.51'de Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

Göktürk-1 uydusu fırlatıldı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı tesislerinde düzenlenen törende, fırlatma anı canlı takip edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Göktürk-1 uydusunun Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olmasını diliyorum. Artık neticelerini gördükçe daha da gururlanacağız. Fırlatma aracından başarıyla ayrılan uydumuzun ilk sinyallerini 1 saat içinde Norveç'ten alacağız. Bu uydunun üretiminde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha ileriye gitmek zorundayız

Rasat uydumuzu 2011 yılında Rusya'dan, Göktürk-2'yi ise Çin'den fırlatmıştık. Göktürk-1, daha önce gönderdiğimiz uydudan daha gelişmiş bir uydudur. TSK'ya yüksek görüntü kaydetme kabiliyetiyle büyük destek verecektir. Hedefimiz Göktürk-1'den daha gelişmiş uydular tasarlamak ve üretmektir. Bu konuda yürütülen çalışmaları biliyor ve takdir ediyorum. Fakat daha ileriye gitmek zorundayız. Uydularımızı da artık kendimizin geliştirmesi ve üretmesi şarttır. Bu konuda daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

NATO'da beraber değil miyiz? Bize yaptığınız nedir? Silahlar konusunda görüşüyoruz, iş neticeye gelince 'kongreden karar çıkmadı' diyorlar. Şimdi artık kendimiz üretiyoruz. Çok daha ucuza üretiyoruz. Ambargolar, savunma sanayini güçlendirmedeki azmimizi artıyor. Çok daha büyük projeler ve büyük başarılar bizi bekliyor."


Bakan Işık: "Bu projelerle karşılık veriyoruz"

Bakan Işık'ın açıklamalarından öne çıkan maddeler şöyle:

"Bu önemli projenin başta TSK olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye artık kendi uydusunu üreten bir ülke konumuna geldi. Göktürk-1 ile yüksek çözünürlükte görüntü ihtiyacımızı karşılayacağız. Göktürk-3 için de çalışmalarımız devam ediyor. Son günlerde Avrupa ülkelerinden gelen ambargo söylentilerine bu projelerle karşılık veriyoruz."