Gomis’e ‘Maymun’ dedi, mahkemede özür diledi

Galatasaraylı futbolcu Gomis'e 'Maymun' benzetmesi yaptığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapsi istenen sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan, bir kez de mahkeme huzurunda özür diledi.

Gomis’e ‘Maymun’ dedi, mahkemede özür diledi
Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre çeşitli mekanlarda da DJ’lik yapan Hakan Hepcan, Fenerbahçe Trabzonspor arasında oynan maç sırasında attığı bir Tweet’te Galatasaray’ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis’i ‘Maymuna’ benzetmişti. Hakan Hepcan, gelen tepkiler üzerine Tweet’ini silip özür dilese de, ‘IrkçıHakanHepcan’ hashtag’i TT sıralamasında birinci sıraya yükselmişti.

OLAY TWEETE DAVA AÇILDI

Basın savcılığı da olay tweet için harekete geçmiş, Hepcan hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

GOMİS DURUŞMAYA KATILMADI

Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya sanık Hakan Hepcan avukatıyla katılırken davada mağdur sıfatıyla yer alan ünlü futbolcu Bafetimbi Gomis duruşmaya katılmadı. Müşteki olarak yer alan Galatasaray Spor Kulübü’nü ise avukatı temsil etti.

ÖZÜR DİLEDİ

Hepcan savunmasında, “Tweeti ben attım. Amacım herhangi bir ırkçılık veya başka bir suç değildi. Tepkiler üzerine hemen sildim. Ancak linç kampanyasına dönüştü. Özür dilerim” diye konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü avukatı da sanığa yönelik şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
Konular Spor Haberleri