Görgüsüz Ünlülerin Şımartılan Çocukları

Nedir bu ünlülerin çocuklarını hali?
 
Diğer çocuklardan farkları, imtiyazları nedir ki?
 
Daha ana rahmine düştükleri gün başlıyor reklam.
 
Eskiden 'doğmamış çocuğa don biçilmez' denir şimdi daha doğmadan bir ‘Baby Shower’dır gidiyor.
 
Doğuyor gak dedi, guk dedi... Emekliyor, babasının arabasında direksiyona oturtuluyor. 
 
Büyüyorlar bu sefer 'Yurt dışında' okuyor reklamı başlıyor. Çoğu 'Apartman' üniversitelerde tahsil görüyorlar ki hafta sonları İstanbul gece kulüpleri, AVM’lerde boy gösteriyorlar. Hafta içide herhalde ayılmakla geçiyor ne zaman okula gidiyorlar? 
 
Yahu bu okullarda devam mecburiyeti yok anlıyorum da galiba okumak mecburiyeti de yok.
 
Ama bunlar hep medyada önplanda olan çocuklar.
 
Bursla, ailelerinin fedakarlıklarıyla okuyan, bir yandan çalışan ve adam gibi adı sanı performansı dünyada saygın üniversitelerde okuyan çocuklardan hiç haber yok!
 
Daha küçükken AVM’de alışveriş kuşu olan çocuklardan zaten ne hayır beklenir, insanlar çocuklarına bir çift ayakkabı almayı düşünürken bunların ayaklarındaki çift bir ailenin bütün yıl giyimine harcıyacağını katlıyor
 
Yahu hiç mi sıkılmıyorsunuz bunları izleyen insanlar ne düşünür diye?
 
2013 de... 
 
Türkiye'deki tutuklu çocuk sayısı 2672, çocuk işçi sayısı 1 milyon, çocuk gelin sayısı 181 bin, tecavüze uğrayan çocuk sayısı; 7 bin. Devletin almadığı önlemler nedeniyle yaşamını yitiren çocuk sayısı 609....
 
Siz çocuklarınızı imtiyazlı şımarıklar olarak lanse etmekten sıkılmıyor musunuz bu şartlarda?
 
Bakın Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaş gruplarına göre dağılımında çok çarpıcı ayrıntılar yer alıyor. İstatistiklere göre 12-17 yaş grubunda bin 794 çocuk cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sıfatıyla bulunuyor. 18-20 yaş gençlerde ise bu rakam 7 bin 18 olarak kayıtlara geçti. Geçmiş yıllara göre tutuklu ve hükümlü olarak cezaevlerinde bulunan çocuk ve gençlerin oranı yüzde 40 artış göstermiş. Çocuk ve gençlerin cezaevinde bulunma nedenleri ise sırasıyla uyuşturucu, hırsızlık, gasp ve cinayet olmuş ama beni en çok utandıran en gücüme giden 12-17 yaş grubunun hırsızlık nedeniyle hapiste olması.
 
Çocuklar çalıyor çünkü açlar aç, aç...
 
Ünlülerin çocukları Hoppala Beyim Hoppala Paşam doğum günleri şölenleri, pastaları önünde poz verirken, pahalı oyuncaklar, odalar daha doğmadan hazılanırken, çocukları AVM’de alışveriş için vagon alıp içine oturturken, bunları izleyenlerden bazıları ne düşünüyor acaba diye hiç mi içinizden geçmiyor?
 
Bu 'manzaralardan' kimileri tiksiniyor, kimileri kıskanıyor, kimileri belki sokaklara düşmek üzere ama siz farkında mı değilsiniz yoksa artık ayakta mı uyuyorsunuz?
 
Ünlülerin çocukları çocuk adı üsütünde ama ana babaları kazık kadar insanlar ve nasıl sindiriyorlar bu gösterişli çocuk büyütmeyi?..
 
Çocuklara gelince çoğu zaten anne, babalarının gölgesinde aynı mesleklerde tutunmaya çalışıyorlar bir halta yaradıkları yok.
 
Sonra başlıyor anne babaların yeni reklamları, yok çocuğunun sesini çok beğenmiş, bestesi çok güzelmiş...
 
Yahu biraz utanın da bari şu çocuklarınızı kendiniz için yaptığınız reklamlara alet etmeyin.
 
Sacit ASLAN