Göz-Göz’e milli gurur

Göztepe milli gurur yaşıyor. Sarı-kırmızılı ekibin altyapısından yetişen ve yedek kaleci konumunda bulunan Göktuğ Bakırbaş, Ümit Milli Takım'a davet edildi.

Göz-Göz’e milli gurur
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre Ümit Milli Takım Antrenörü Abdullah Ercan, Göz-Göz'ün 21 yaşındaki genç yeteneği Göktuğ'u ülkemizin Almanya Berlin'de Kasım ayında katılacağı özel bir turnuvanın aday kadrosuna çağırdı. Göktuğ önceki gün vize işlemleri için İstanbul'a gitti.

Futbol alt kategorilerde, hentbol ve diğer branşlarda milli takımlara birçok oyuncu gönderen Göztepe, Göktuğ'a gelen milli davet ile büyük bir gurur yaşadı. Sarı-kırmızılı ekibin yabancı oyuncularından Adis Jahovic Makedon Milli Takımına, Prince Segbefia da Toto Milli Takımı'na çağırılmıştı.

Karar çıkıyor

Göztepe'nin geçen hafta rakibin çekilmesiyle tatil edilen Eskişehirspor maçı ile ilgili karar bugün açıklanacak. PFDK Göztepe'nin 2-1 galibiyeti sonrası rakibin sahadan çekilmesi sonrası yaşanan olaylar ve Eskişehir'in cezası ile ilgili kararını verecek. Önceki gün Eskişehir kulübü, sporcuların ve teknik ekibin müsakabayı terketmeleri, Kulüp Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Alpay Özalan, kaleci antrenörü Mehmet Tezcan ve futbolcu Bruno Mezenga'yı sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle PFDK'ya sevketdilmişti. Göztepe de saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmadığı gerekçesiyle PFDK'ya sevkeledilirken Eskişehir kulübünün ağır cezalar alması gündemde. Kurulun Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin 1-a fıkrası uyarınca Göztepe'yi 3-0 hükmen galip ilan etmesi ve Eskişehir'e mevcut puanlarından 3 puan silme cezası vermesi bekleniyor. PFDK'ya sevkedilen Eskişehir Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Alpay Özalan, kaleci antrenörü Mehmet Tezcan ve futbolcu Bruno'ya da müsabakadan men ve yüklü para cezası verilmesi de öngörülüyor.

Maçta neler yaşandı?

TFF 1. Lig'de İzmir Bornova Doğanlar Stadı'nda geçen pazar günü oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçının uzatma dakikalarında Eskişehirspor atağında Axel Meye, Göztepeli Leo ile girdiği mücadelede yerde kalmış, hakem Serkan Tokat oyunu devam ettirmişti. Eskişehirsporlular, Leo'nun Meye'ye faul yaptığını iddia ederken, dönen topun gol olması ortalığı karıştırdı. Eskişehirspor sahadan çekildi, daha sonra sahaya döndü. Soyunma odasına giren hakem Serkan Tokat maçı tatil etti.

Prim dopingi

Bu arada Göztepe'nin 2-1'lik galibiyeti yakaladıktan sonra uzatma dakikalarında rakibin sahadan çekilmesiyle yarıda kalan Eskişehirspor maçı için yönetimin sürpriz prim planladığı öğrenildi. Göztepe'nin 3-0 galibiyeti ile tescillenmesi beklenen Eskişehirspor maçı için yönetimin futbolculara 10'ar bin lira prim dağıtmayı düşündüğü öğrenildi.
Konular Spor Haberleri