Gözaltındaki Sözcü gazetesinin 3 çalışanı adliyeye sevk edildi

Sözcü gazetesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin 3 çalışanı adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki Sözcü gazetesinin 3 çalışanı adliyeye sevk edildi
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla yürütülen soruşturma  kapsamında, muhabir Gökmen Ulu ile gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun, geçen hafta sonu gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. Hakkında gözaltı kararı bulunan gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli, savcılığa teslim olmasının ardından hakkında gözaltı işlemi uygulanarak emniyete gönderilmişti. Gazetenin sahibi iş adamı Burak Akbay'ın ise  yurt dışında olduğu belirtilmişti. Gözaltındaki 3 isim emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstambul Adliyesi'ne getirildi.

CHP milletvekillerinin de yer aldığı bir grup, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla yürütülen soruşturmada yapılan gözaltıları protesto etti. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde toplanan ve aralarında CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Muharrem İnce ve Barış Yarkadaş'ın da bulunduğu  grup, "Sözcü susarsa Türkiye susar" yazılı afişin arkasında toplanarak, soruşturma kapsamında bazı kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Burada açıklama yapan avukat Celal Ülgen, bugün bir hafta süren bir  soruşturma sürecinin sonuna  geldiklerini ifade ederek, bu süreçte Sözcü'nün duruşuna aykırı, yazarlarının düşüncelerine, tavırlarına aykırı ithamlarla karşı  karşıya kaldıklarını savundu.

Gazetenin FETÖ ile mücadelesini Ergenekon, Balyoz ve Odatv gibi süreçlerin başladığı dönemde sürdürerek kararlılığını gösterdiğini söyleyen  Ülgen, Sözcü'nün Atatürk'ün izinde ve etkin muhalefetini sürdüren bir gazete  olduğunu kaydetti. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile bazı katılımcıların açıklamalarının ardından gruptakiler dağıldı.

Gözaltındaki Sözcü gazetesinin 3 çalışanı adliyeye sevk edildi