Gözenekler için doğal maskeler

Cildimizde bulunan gözenekler cilt sağlığının korunması kadar genel sağlığımız için de önemli bir role sahip.

Gözenekler için doğal maskeler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Cildimizde bulunan gözenekler cilt sağlığının korunması kadar genel sağlığımız için de önemli bir role sahip. Bu gözenekler terin vücuttan atılarak vücut sıcaklığının dengelenmesinde kullanılıyor. Ayrıca bu terle birlikte zararlı toksinler de sistemden dışarı atılmış oluyor. Güneşte çok uzun süre kalmak, cildin yağını dengeleyecek bir bakım yapmamak, siyah noktalar, sivilceler ve son olarak yaş almak gözeneklerin normalden daha çok genişlemesine yol açıyor.

ELMA SİRKESİ: Doğal bir sıkılaştırıcı ve cilt üzerinde tonik görevi de yapmaktadır. Eşit oranda su ve elma sirkesini karıştırın, bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürün. Bir dakika yüzünüzde tutup yıkayın. En iyi sonucu elde etmek için her gece temiz cilde uygulayın, ardından bir nemlendirici sürün.

YUMURTA AKI: Genişlemiş gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Yalnızca yumurta akını yüzünüzün tümüne eşit olarak sürün. Tamamen kuruduktan sonra cildinizi yıkayıp, durulayın. Haftada iki kere yapabilirsiniz.

BUZ: Makyaj yapmadan önce genişlemiş gözenekleri en aza indirmek için kullanılır. Temiz bir bezin içine birkaç buz koyup 10-15 saniye cildinizde tutun. Birkaç gün boyunca uygulayın.

ŞEKER MASKESİ: 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Yavaşça yüzünüze dairesel hareketlerle sürüp 30-40 saniye tutun, ardından soğuk suyla durulayın.

YULAF EZMESİ: Yulaf ezmesi cildi rahatlatır ve hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabilir. Bal, süt tozu ve yulaf ezmesini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Yüzünüze bu maskeyi dairesel hareketlerle nazikçe yedirin. 15 dakika bekletin ve kuruyunca durulayın. Haftada bir kez uygulayın, genişlemiş gözeneklerden kurtulacaksınız.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım