Göztepe, Donk'a göz kırpıyor!

Sarı-kırmızılılar G.Saray’dan ayrılan Hollandalı oyuncuyu transfer etmek için harekete geçti.

Göztepe, Donk'a göz kırpıyor!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'de kalıcı olmak isteyen Göztepe'de yönetim Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Ryan Donk'u renklerine bağlamak üzere. Mevcut kadroda yer alan ön libero Gosso'nun geleceği belirsizliğini korurken yönetim teknik direktör Tamer Tuna'nın onayıyla G.Saray'da mutsuz olan Donk için atağa geçti. Geçen sezon İspanyol ekibi Real Betis de kiralık forma giyen Hollandalı önlibero ile imza aşamasına gelindi. Göztepe yönetimi, Donk'a 2+1 yıllık sözleşme önerirken ilk yıl için 1 milyon Euro ücret taahhüt etti. Bir süre önce 'Galatasaray'a dönmek istemiyorum' diye açıklama yapan ve kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi bulunan 31 yaşındaki oyuncu için İstanbul ekibiyle temasa geçildi.

CİSSOKHO BOMBASI

Savunmaya yapacağı takviye için Türkiye ve Avrupa'da futbolcu avına çıkan Göztepe sol bek adayını İngiltere'de buldu. Teknik direktör Tamer Tuna'nın sol beke mutlaka takviye istemesi üzerine rotayı bu kez İngiltere'ye çeviren Göztepe, Aston Villa'nın Fransız oyuncusu Aly Cissokho'ya teklif götürdü. Geçen sezonun ikinci yarısını Yunanistan şampiyonu Olympiakos'ta kiralık olarak geçiren 29 yaşındaki Fransız futbolcuyla yapılan ilk görüşmeler olumlu geçti. Cissokho'nun yıllık ücretinde indirim talep edilirken İngiliz kulübüyle de Göztepe yönetimi temaslarını sürdürüyor. Olympiakos'la kiralık sözleşmesi bitmesine rağmen Yunan ekibinin futbolcu için satın alma opsiyonunun bulunması Göztepe'nin önünde engel teşkil ediyor. Yunan ekibinin de Cissokho konusundaki tavrı merakla bekleniyor.

İKİ KARTAL GARANTİ

Göztepe 'nin uzun süredir transferi için uğraş verdiği Beşiktaşlı Ersan Gülüm ve Ömer Şişmanoğlu, Göztepe'ye imza atmaya hazırlanıyor.

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna'nın Beşiktaş'tan öğrencileri olan Ersan ve Ömer için pürüzlerin giderildiği öğrenilirken iki oyuncu da kiralık olarak Göztepe kadrosuna dahil edilecek. Ersan Gülüm geçen sezon Çin ekibi Fortune'de kiralık olarak forma giymiş, Ömer ise Beşiktaş'ta Avrupa, lig ve kupa dahil olmak üzere 16 maça çıkmıştı. Bu arada sarı-kırmızılılarda yönetimin, uzun süredin Beşiktaş'tan transfer edilmesi gündemde olan Aras Özbiliz ve Mustafa Pektemek'ten vazgeçtikleri öğrenildi.

SABRİ KAPIŞMASI

Transferde sürekli yolları kesişen Göztepe ve Bursaspor, G.Saray'dan ayrılan Sabri Sarıoğlu için kapışıyor. Önceki gün Göztepe'nin transferini son aşamaya getirip, 2 yıllık sözleşme önerdiği tecrübeli savunmacı için Bursaspor yönetimi dün bir kez daha karşı atağa geçti. Sabri için pazarlıklar kızışırken, G.Antepsporlu Barış Yardımcı'yı Bursa'ya kaptıran Göz-Göz yönetimi, 'Reyiz' lakaplı Sabri'yi de rakibine kaptırmamak için yoğun çaba sarfediyor. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra hemen hemen bütün Süper Lig ekiplerinin gündemine gelen Sabri'nin hangi ekibi tercih edeceği ise merak konusu oldu.

ZEKİ TAMAM

Dış transferde Göztepe sağ bek transferinde olumlu adımlar attı. Sarı-kırmızılılar, gündemine aldığı Trabzonsporlu Zeki Yavru ile prensip anlaşmasına vardı. Karadeniz ekibiyle sözleşmesini fesheden ve bonservisi elinde olan Zeki ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanırken, 26 yaşındaki futbolcunun imza aşamasına geldiği kaydedildi.

İMZALAYACAK

Futbola Trabzon Telekomspor'da başlayan ardından 1461 Trabzonspor'a transfer olan 25 yaşındaki oyuncu 5 yıl formasını giydiği Trabzonspor'da uzun süre görev yaptı. Bir önceki sezon Kayserispor'da kiralık olarak forma giyen Zeki Yavru geçen sezon Karadeniz temsilcisinde 17 lig, 6 kupa karşılaşmasında görev yaptı.

YEKTA İZMİR'İ İSTİYOR

Göztepe İzmirspor altyapısından yetişen Antalyasporlu orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş'u da gündeminde tutuyor. Kırmızı- beyazlı kulüple sözleşmesi sona eren ve şu anda serbest kalan deneyimli futbolcu, tarafların anlaşması durumunda doğduğu il olan İzmir'in takımında top oynayacak. Galatasaray'da da bir dönem görev yapan 31 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon Antalyaspor formasıyla çıktığı 25 Süper Lig maçında 1 gol kaydetti.
Konular Spor Haberleri