Göztepe Mustafa Pektemek'i istiyor!

F.enerbahçe’den Fernandao, Çaykur Rize’den Kweuke ile ilgilenen Göztepe Beşiktaş’ın Başakşehir’e kiraladığı Mustafa Pektemek için harekete geçti.

Göztepe, Pektemek'i istiyor!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe, transferde önceli hücum hattına verdi. Süper Lig'de tutunmak isteyen ve mevcut golcüler Adis Jahovic ve Umut Nayir'in yanına kaliteli bir golcü arayan yönetim, adayları 3'e çıkardı.

Hücumm hattı için ilk önce Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fernandao'yu listesine alan Göz-Göz, Çaykur Rize'den Kweuke'nin yanı sıra Beşiktaş'ın yerli golcüsü Mustafa Pektemek'i de listesine ekledi.

Başakşehirspor'da geçen sezonu kiralık olarak geçiren Pektemek için Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in, bizzat Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile bir araya geldiği öğrenildi. Beşiktaş'tan kiralanması söz konusu olan yıldız oyuncunun transferine Orman'ın oldukça olumlu yaklaştığı kulüpten sızan bilgiler arasında.

Osmanlıspor'dan Umut Nayir'in kulübüne dönme olasılığını da hesaplayan Başkan Sepil'in, Fernandao, Kweuke ve Mustafa Pektemek'ten en az ikisini kadroya katmaya çalıştığı bildirildi.

12 kez A Milli

Göztepe'nin kardeş kulübü Sakaryaspor altyapısından yetişen Mustafa Pektemek, Sarıyer'de kiralık oynadıktan sonra Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Müthiş performansıyla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu 2011-2012 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. 12 kez A Milli Takım formasını giyen golcü futbolcu geçen sezon Başakşehir'de kupa da dahil olmak üzere 43 maçta görev yapıp 9 gole imza attı.

Emre yolcu

Süper Lig'e çıkan Göztepe'de sözleşmesi biten Emre Aygün'ün yeni sezon kadrosunda düşünülmediği öğrenildi.

Göztepe'ye 2013-2014 sezonunda gelen ve iki şampiyonluk yaşayan Emre bu sezon sadece 13 karşılaşmada görev alabilmişti.

Kiralıklar geri dönüyor

Sözleşmesi sona eren Tanju Kayhan'la yeniden masaya oturmayı planlayan Göz-Göz, devre arasında başka takımlara kiralık giden 3 ismi de değerlendirecek.

Gaziantep BŞB'ye kiralanan Mehmet Erdem, Ban dırmaspor'a giden Gökhan Karadeniz ve Samsunspor'a kiralanan Famoussa Kone ile masaya oturacak yönetim iç transferi bir an önce çözmek istiyor. Daha önce Süper Lig'de kadro istikrarını koruyacaklarını belirten başkan Mehmet Sepil, "Kimse bizden sil baştan takım kurmamızı beklemesin" açıklaması yapmıştı.

Başkan Sepil stat turunda

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil, en büyük sorun olarak gözüken stat meselesini çözüme ulaştırmak için harekete geçti. Atatürk Stadı'na sahanın taraftara uzak olması nedeniyle sıcak bakmayan Başkan Sepil, 6 bin 41 kapasiteli Bornova Doğanlar Stadı üzerinde duruyor.

Başkan Sepil bugün belediye başkanlarıyla yapacağı görüşmede seyirci kapasitesinin artırılması için kale arkasına portatif tribün kurulmasını talep edecek.

Süper Lig maçlarının 11 Ağustos'ta başlayacak olması nedeniyle elini sıkı tutacak yönetim biran önce sorunun çözüme ulaşması için yoğun çaba sarf edecek. Göztepe, cezası yüzünden evinde oynayacağı ilk 2 maça seyircisinden yoksun çıkacak.

Güres hep yanındaydı

Göztepe'yi maddi ve manevi destekleyen Güres Tavukçuluk'un sahibi Mustafa Güres de Süper Lig yolunda Göz-Göz'ün hep yanındaydı. Sarı-kırmızılı ekibin iç sahada maçlarını kaçırmayan, Play-Off ve finalde de stattan destek veren Güres, yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptığı İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) kana lıyla da sarı-kırmızılı ekibe şampiyonluk primi verilmesini sağlamıştı. Mustafa Güres, İZSİ- AD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla final öncesi sarı-kırmızılı ekibe 350 bin liralık prim açıklamıştı.

Bu primin yanı sıra Güres, Göztepe'ye forma reklamı vererek de destek olmuştu.
Konular Spor Haberleri