Göztepe sakata geldi

Süper Lig’de ilk 5 hedefiyle yola çıkan sarı-kırmızılılar, 12 haftalık maratonda sakatlıklar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Göztepe sakata geldi
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Göztepe'nin deplasman fobisinin yanı sıra sakatlıklar nedeniyle canı fena yandı.

Sarı-kırmızılılar, ligde 12 haftalık maratonu geride bırakırken sezon başından bu yana 13 farklı oyuncusunu sakatlıklara kurban verdi.

Teknik direktör Bayram Bektaş, talihsiz sakatlıklar nedeniyle sürekli kadroyu değiştirmek zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıklar nedeniyle en fazla takımdan ayrı kalan oyuncu ise 12 maçla Kerem Atakan Kesgin oldu.

ADAMA TRAORE SEZONU KAPATTI

Göztepe'de Kerem'in yanı sıra sakatlığı geçen yıldan yeni sezona sarkan Kadu, 8 hafta takımdan ayrı kaldı. Göz-Göz'e en büyük şok ise 8. hafta Kasımpaşa karşısında sakatlanan sol bek Traore oldu. Ameliyat olan ve 4 haftadır takımdan ayrı kalan Traore, sezonu da kapattı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Deniz 4, Cikalleshi 3, Grillo, Poko ve Halil 2'şer, Alpaslan ve Castro ise 1'er maçta sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Kaleci Beto ve stoper Reis Beşiktaş maçını sakatlıkları nedeniyle tamamlayamadı

DENİZ KADAH YETİŞİYOR

Göztepe'nin sezon başında Antalya'dan transfer ettiği ancak sakatlığı nedeniyle son 4 maçta yararlanamadığı Deniz Kadah, lige verilen milli arada takıma dönüş yapacak.
Sağlık heyetinin tedavisi sonucu iyileşen Deniz'in görev verilmesi halinde 26 Kasım'daki Başakşehir maçında oynayabileceği öğrenildi.

GOLCÜLER SUSTU

Göztepe, bu sezon golcülerden istediği verimi alamadı. Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Derby County ekibinden transfer ettiği Jerome, takımda 1. forvet pozisyonuna yükselirken, ligde sahaya çıktığı 9 maçta fileleri sadece 2 kez havalandırabildi.

Son olarak Beşiktaş maçında ağları sarsan Jerome, 3 maçtır suskunluğa büründü. Göz-Göz'ün Antalya'dan transfer ettiği Deniz Kadah ise 6 maçta golle buluşamazken, Osmanlı'dan kiralanan Cikalleshi de 4 maçta görev yapıp henüz siftah yapamadı.

Cikalleshi sadece kupada BAL ekibi Çengelköy'e karşı ağları sarsmıştı. Süper Lig'in 12. haftasında Erzurumspor ile deplasmanda oynadığı maçtan 2-1'lik yenilgi ile ayrılarak ilk 5 yolunda yara alan Göztepe, rakiplerinin yaşadığı puan kayıplarıyla teselli buldu.

FARK SADECE 3 PUAN

18 puanlı sarı-kırmızılı ekibin aynı puanı paylaştığı Beşiktaş evinde Sivas'a yenilirken, 20 puanlı Antalya, Ege ekibi Akhisarspor'a sahasında kaybetti.

Son haftaya 19 puanla giren Ankaragücü de Konya'ya mağlup olmaktan kurtulamazken rakipleri Göz-Göz'ün ekmeğine yağ sürdü.

18 puanda kalan İzmir ekibi, halen 4. sıradaki Y.Malatya'nın 3 puan gerisinde yer alırken, Göz-Göz Avrupa Ligi yarışından kopmadı.

GÖZTEPE'NİN İLACI YASİN

Göztepe'de golcüler suskunluğa bürünürken, kanat oyuncusu Yasin Öztekin'in performansı yüzleri güldürdü. Sezon başında G.Saray'ın sözleşme yenilemediği Yasin, tercihini İzmir'den yana kullanırken Göz-Göz'ü attığı gol ve yaptığı asistlerle sırtladı. Erzurum maçında da fileleri havalandıran Yasin, gol sayısını 7'ye çıkarırken, 2 de asist yaparak yıldızlaştı. 31 yaşındaki kanat oyuncusu sarı-kırmızılı ekibin 12 maçta kazandığı 18 puanın 9'una direkt katkı yaptı. Yasin, Kayseri (2-0) maçında 1 gol, bir asist, Trabzon maçında (2-1) 2 gol, Konya (3-2) önünde ise 1 gol, bir asistlik performans sergilerken 2-0 kazanılan Rize maçında da 1 gol kaydetti. Yasin'in 1'er gol attığı Kasımpaşa ve Erzurum maçlarını ise İzmir ekibi kazanamadı.
Konular Spor Haberleri