Göztepe sol şeritte

Malmö’den Yotun, Genk’ten Uronen ve Trabzon’dan Luis Ibanez ile görüşen kurmaylar her an müjde verebilir

Göztepe sol şeritte
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre G.Birliği'nden Selçuk, G.Saray'dan Sabri, Başakşehir'den Rotman, Beşiktaş'tan Enes, Gaziantep'ten Doğanay ve Ghilas, Kasımpaşa'dan Castro, Tel Aviv'den Scarione, Newcastle'dan Gouffran, Lorient'ten Peybernes, Bastia'dan Ngando ve F.Bahçe'den Hakan Çinemre'yi transfer ederek kadrosunu güçlendiren Göztepe, kaleci Beto'yu beklemeye alırken sol bek transferine yoğunlaştı. Galatasaraylı Hakan Balta'dan vazgeçen yöneticiler Malmö'den Yoshimar Yotun, Genk'ten Jere Uronen ve Trabzonspor'dan Luis Ibanez isimleri üzerine yoğunlaştı. Ocak ayında Malmö'de sözleşmesi bitecek Yotun'un bonservis ücretini indirmeye çalışan yöneticiler Genk'ten Uronen için de girişimleri sürdürüyor. Finlandiya A Milli takımında görev yapan Uronen'de tek engel bonservis bedeli. Göztepe'nin diğer sol bek adayı ise Trabzonspor'un kadroda düşünmediği ama 2019'a kadar sözleşmesi olan Ibanez.

Keşke Fener çıkmasaydı

Göztepe'nin eski Fenerbahçeli yeni oyuncusu Selçuk Şahin Avusturya kampında önemli açıklamalarda bulundu. 12 yıl aralıksız formasını giydiği Fenerbahçe'ye karşı Göztepe formasıyla ilk maçına çıkacak yıldız oyuncu, "Keşke Fenerbahçe çıkmasaydı. Çünkü 2 maç seyircisiz oynama cezamız var. Fenerbahçe'ye karşı muhteşem taraftarımızla beraber mücadele etmek isterdim. Uzun süre formasını terlettiğim Fenerbahçe ile ismim özdeşleşmiş olabilir ama G.Birliği ile Fenerbahçe karşısına çıktım, golümü attım. Ben sahada işimi yaparım" dedi. Kaliteli isimlerin takıma dahil olduğunu belirten Selçuk, "Castro, Scarione, Ghilas ve Sabri gibi Süper Lig tecrübeli arkadaşlarımız takıma geldi. Ancak unutulmamalı ki takım olabildiğimiz zaman başarılı oluruz. Taraftarlarımızdan tek isteğim zorlu lig maratonunda sabır" dedi.

Pierre Webo haber yolladı

İzmir'in Süper Lig'deki tek takımı olan Göztepe çok sayıda futbolcunun gelmek istediği örnek kulüp haline geldi. Sarı-kırmızılı kulübe transfer olmak için Osmanlıspor'dan ayrılan 35 yaşındaki forvet Pierre Webo'nun haber yolladığı öğrenildi. Son iki sezondur Ankara ekibinde forma giyen Kamerunlu oyuncunun sözleşmesi bitti. Bonservisi elinde olan golcünün sarı-kırmızılı kulübün kadrosuna dahil olmak istediği bildirildi. Yedi sezondur Süper Lig'de forma giyen Pierre Webo, Türkiye'de Başakşehir, Fenerbahçe ve Osmanlıspor kulüplerinde görev yaptı.

Kariyeri çok parlak

Süper Lig'de 168 maçta 63 gol atan Webo geçen sezon Osmanlıspor'da 30 karşılaşmada 10 kez fileleri havalandırdı. Daha önce Nacional de Football, Leganes, Osasuna ve Mallarco gibi kulüplerde forma giyen ve Kamerun Milli Takımı'nda da 23 maça çıkan yıldız futbolcu ile ilgili kararı teknik direktör Tamer Tuna verecek. Makedon Adis Jahovic ve Gaziantepspor'dan transfer edilen Nabil Ghilas ile hücum hattını güçlendiren sarı-kırmızılılar alternatifi ve rekabeti arttırmak için çalışmalar yapmış Beşiktaşlı Ömer Şişmanoğlu ve halen Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Mustafa Pektemek ile ilgilenmişti.

Göz-Göz'de operasyon kapıda

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan Göztepe'de kadro kamp dönüşünde netleşecek. Dış transferde 12 yeni oyuncuyu kadrosuna dahil eden sarı-kırmızılılarda futbolcular teknik heyetin gözüne girmek için büyük bir çaba gösteriyor. Özellikle geçen sezondan kadroda kalan isimlerin geleceği yarın bitecek kamp sonunda belli olacak. Avusturya'da kampa alınan orta saha Murat Akın, Gosso, stoper Lokman Gör, sol bek Canberk ve gençler Hakan Sepil, Gökay Eser ve Fethi Özer'in Süper Lig kadrosunda yer alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Birçoğunun talipleri var

Geçen sezon 1. Lig'de Göztepe'de şampiyonluk yaşayan orta saha Gosso ve sakatlığı yüzünden kampa götürülmeyen Hakan Barış'a Gaziantepspor talip olmuştu. Bu sezon 1. Lig'de iddialı bir ekip kuran Giresunspor ise Murat Akın'ı yakın takibe aldı. Murat Akın'ın Göztepe'deki geleceğinin belli olmasının ardından Karadeniz ekibinin devreye girmesi bekleniyor. Stoper Lokman Gör de çok sayıda takımın listesinde yer alıyor. Takımda şuan hiç sol bek bulunmaması nedeniyle Canberk'in kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Havuzda stres attılar

Ağustos'ta başlayacak Süper Lig öncesi sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Göztepe'de futbolcular, antrenman temposunun yorgunluğunu önceki akşam idmandan sonrası havuzda attı. 14 Temmuz'dan itibaren kondisyon, dayanıklılık, teknik ve taktik çalışmaları yaparak güç toplayan sarı-kırmızılılar yoğun ve yorucu geçen idman sonrası soluğu kaldıkları otelin havuzunda aldı. Havuzda oyuncular birbirleriyle şakalaşırken, yeni transferlerin de çabuk uyum sağlaması teknik heyetin yüzünü güldürdü.
Konular Spor Haberleri