Göztepe umut yeşertti

Yenik duruma düştüğü maçta Samsunspor’u farklı mağlup eden Göztepe, Süper Lig umudunu yeşertti.

Göztepe umut yeşertti
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre TFF 1. Lig'de Play-Off mücadelesi veren Göztepe, İzmir'de Samsunspor'u 2-1 yenerek Play-Off umudunu sürdürdü. Maça Göztepe atak başladı.
Maçın 11. dakikasında Tayfur'un soldan ortasında Adis topu kafa ile indirdi. Umut kale önünde mutlak pozisyonu değerlendiremedi. 36'da Göztepeli Canberk soldan topla ilerleyip kaleye paralel yerden kesti. Topa kayarak gelen Umut topa dokunamadı. 44'te Erkam'ın yerden pasında kalabalık içinde topa dokunan Fatih Samsun'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skora sona erdi.

Göztepe 2. yarı coştu İkinci yarıya Göztepe golle başladı. 49'da Tanju'nun serbest atışında Tayfur'un kafasında Göztepe beraberliği sağladı: 1-1. 50'de Segbefia sağdan ortaladı Halil'in vuruşunda kaleci mutlak golü önledi. 71'de Tayfur sağdan ceza alanı önüne çıkardı. Jahovic düzgün bir vuruşla Göztepe'yi öne geçirdi: 2-1. 78'de Tayfur'un ortasında top Samsun savunmasından sekti, Halil kalecinin üzerinden ağları havalandırdı: 3-1. 82'de Tanju'nun pasında Gosso ceza alanı dışından çok sert vurdu ve farkı açtı: 4-1. Göztepe, Samsun'u 4-1 yenerek Play-Off umudunu son maça taşıdı.

Göztepe kadrosunda mecburi değişim

Göztepe'de dün 8. maçına çıkan teknik direktör Yılmaz Vural, kadroda mecburi değişime gitti. Sarı-kırmızılı ekipte daha önce çıktığı 7 maçta savunma hattını 5 kez değiştiren Vural, dün de bu bölgede rotasyon yaptı. Lokman'ın cezalı, Fuchs da sakat olduğu için forma giyemezken Vural, sağ beke Tanju'yu çekerken stoperde Emre Can ve Leo'ya, sol bekte ise Canberk'e şans verdi. Göztepe'de orta alanda sakat olan Murat Akın da forma giyemedi

Taraftar hücum etti

Samsun karşısında İzmir'de normal sezonun son maçına çıkan Göztepe'yi taraftarı bağrına bastı. Son derece önem taşıyan Samsun maçı biletlerini 1 gün önceden tamamen tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, Bornova Doğanlar Stadı'nı tıka basa doldurdu.Play-Off kovalayan ekibe maç boyunca destek veren sarı-kırmızılılar, bayraklar ve pankartlarla stadı karnaval yerine çevirdi. Maçın 44. dakikasında Samsunsporlu Fatih Kılıçkaya'nın sahaya girmesinin ardından tribünler karıştı. Samsunsporlu taraftarların sportmenlik dışı tezahüratları üzerine tribünlerde gerginlik yaşandı.

Yılmaz Vural çift forvet oynattı

Göztepe'de teknik direktör Yılmaz Vural, dün ilk kez çift forvetle sahaya çıktı. Geçen hafta Mersin'e 2 gol atan Umut'u kesmeyen Vural, genç golcüyü cezası sona eren Adis ile birlikte sahaya sürdü. Göztepe, ikinci yarıda oynanan Elazığ maçından sonra 7 hafta sonra çift forvetle sahaya çıktı. Göztepe'nin devre arasında Samsun'a kiraladığı Famoussa Kone dün eski takımına karşı ilk kez forma giydi.
Konular Spor Haberleri