Göztepe zirvede

Süper Lig'de yerli oyuncuların takımlarına yaptığı katkılar dikkate alındığında sarı-kırmızılılar, 11 puan ve artı 3 averajla puan tablosunda liderliğe yükseldi.

Göztepe zirvede
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'de Kayserispor ve Trabzonspor galibiyetleriyle çıkışa geçen Göztepe'nin yüzünü yerli yıldızları güldürdü.

Türkiye'de yabancı kuralının tartışıldığı bugünlerde bünyesinde 16 yabancı futbolcu barındıran Göztepe, sadece yerli oyuncuların attığı gollere bakıldığında Süper Lig'de köklü takımları sollayarak zirveye yerleşti. Göztepe, ligde geride kalan 6 haftada yerlilerin gol attığı maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 11 puan toplayarak artı 3 averajla zirveye kuruldu.

GALATASARAY'I GEÇTİ

Ligde yerli oyuncularının ayağından 5 gol bulan Göztepe, yediği 6 golün 2'sini yerli yıldızlardan yedi.
Galatasaray da 11 puana sahip olurken artı 2 averajla Göztepe'nin ardında yer aldı. Göztepe'nin yeni transferi Yasin 3 golle en skorer isim olarak göze çarptı. Yasin'in ardından ise Halil ve Alpaslan birer golle Göz-Göz'e katkı yapan yerli yıldızlar oldu. Ege ekibi Akhisar da 10 puan ve artı 3 averajla 3. sırada zirveyi zorladı.

YABANCILARDA SON SIRADA

Yerli oyuncuların attığı gollerde zirvede yer alan İzmir'in Süper Lig'deki temsilcisi Göztepe, sadece yabancı golcüler hesaba katıldığında ise tam tersi bir görüntü sergiledi. Henüz hiçbir yabancısı gol atamayan Göztepe, puan tablosunda son sırada yer alarak dibe demirledi.

Sadece yabancı golcülerden yediği gollere bakıldığında 3 beraberlik ve 3 yenilgisi olan Göz- Göz, 3 puan ve -4 averajla kendisine 18. sırada yer bulabildi.

GOLCÜLERİN SİFTAHI YOK

İzmir ekibinin bu sezon attığı 6 golün birini rakip oyuncu kendi kalesine atarken, kalan 5 golde golcülerin katkısı olmadı.

İlk 3 maçta sahaya ilk 11'de çıkan Deniz Kadah henüz golle tanışamazken, yeni transfer Cameron Jerome de aynı kaderi yaşadı.

Deniz'den formayı kapan Jerome, Konya maçında ilk golünü atmak istiyor.

TAKIMDA 3 EKSİK

Göztepe'de yarın İzmir'de oynanacak olan Konyaspor maçı öncesi 3 eksik bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte, 2 haftadır sakatlığı nedeniyle forma giyen Poko, iyileşerek takıma dönerken Sokol Cikalleshi bu maçta da görev yapamayacak.

Arnavut golcünün yanı sıra sakat olan Kadu ve Kerem Atakan'ın da tedavileri devam ediyor.

BAYRAM BEKTAŞ İSTİKRARI BULDU

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Konyaspor karşısında iki maçtır kazanan kadroda değişiklik yapmayacak.

Genç teknik adam, orta alanda yine Poko'nun yerine Alpaslan'a şans tanırken, Castro ve Borges'ten de hücuma katkı yapmasını isteyecek. Sezon başından bu yana aynı savunma kurgusu ile sahaya çıkan Bayram Bektaş, Halil ve Yasin'i kanatlarda Jerome'yi de tek forvet olarak ileri uçta değerlendirecek.

LAMİNE GASSAMA GÜVEN VERİYOR

Göztepe'nin sezon başında Alanyaspor'dan renklerine bağladığı Gassama, savunmanın göz bebeği oldu. Ligde 6 maçta da banko forma giyen sağ bek oyuncusu savunmanın yanı sıra sık sık ileri çıkarak Göztepe'nin ataklarına yön veriyor. Senegalli futbolcu, Trabzonspor maçında hücuma yaptığı katkıyla alkış topladı.

Gassama, Trabzon'da Göztepe'nin Yasin ile bulduğu ilk golde asisti yapan Castro'ya verdiği müthiş pasla dikkat çekmişti.

GÖZ-GÖZ'ÜN HEDEFİ 3'TE 3

Ligde üst üste Kayseri ve Trabzon'u mağlup eden Göztepe, Konyaspor maçıyla galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Çok iyi bir ivme yakaladıklarını belirten teknik direktör Bayram Bektaş, "Konyaspor çok güçlü bir takım. Ancak takımımdan iyi futbol ve galibiyet bekliyorum. Seriyi sürdürmek istiyoruz. En iyi şekilde maça hazırlandık. Taraftarımızın desteği ile haftayı mutlu bitireceğiz" dedi.
Konular Spor Haberleri