Göztepe'de kadro telaşı!..

Göztepe’de sezon sonu itibariyle toplam 9 oyuncunun sözleşmesi sona eriyor.

Göztepe'de kadro telaşı!..
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Süper Lig'de milli araya Kasımpaşa yenilgisi ve iki önemli sakat oyuncu ile giren Göztepe'yi haziran telaşı sardı. Sarı-kırmızılı ekibin mevcut kadrosunda sezon sonunda tam 9 oyuncunun sözleşmesi sona erecek.

Mayıs sonunda sözleşmesi sona erecek oyuncularla ilgili devre arasında teknik heyetten ayrıntılı bir rapor alacak olan Göz-Göz yönetimi, yıldızları kaçırmamak için ise erken hamle yapacak.

Sarı-kırmızılı yönetim, mayıs sonunda boşa çıkacak olan altyapı patentli oyuncusu Halil Akbunar ile talihsiz bir sakatlık yaşayarak sezonu kapatan Adama Traore ile takımda 3. sezonuna giren Tayfur Bingöl ile masaya oturacak. Traore'nin sakatlığına göre hareket edecek olan yönetim, önceliği Halil ve Tayfur'a verecek.

Süper Lig'de banko olarak forma giyen ve zam yapılarak yıllık ücreti 1 milyon 200 bin liraya çıkarılan Halil ve menajeri ile bir araya gelecek olan yönetim, futbolcuya 3 yıllık yeni sözleşme teklif edecek.

TAYFUR DA SIRADA

Halil ile yeniden anlaşmayı bekleyen Başkan Mehmet Sepil, G.Birliği'nden 2017- 2018 sezonu başında 400 bin Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Tayfur'a da Halil'e sunacağı 3 yıllık sözleşmeyi teklif edecek. Sarı-kırmızılı ekipte, bu 3 önemli oyuncunun yanı sıra gençlerden kaleci Yavuz Aygün ve Mahmut Nigiz, yeni transfer edilen Berkan Emir'in yanı sıra Kadu, Scarione ve Gouffran'ın da sözleşmesi sona erecek.

YILDIZLARLA YOLA DEVAM

öztepe yönetimi, kadronun temel taşlarından Halil Akbunar ve Adama Traore için düğmeye basarken diğer yıldız oyuncuların sözleşmeleri ise devam ediyor. Ligde 8 maçta 5 gol atıp 2 asist yapan Yasin Öztekin'in 1 yıl, orta sahadaki en etkili isim olan Celso Borges'in ise 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

GOUFFRAN YOLCU

Göztepe'nin geçen sezon başında büyük ümitlerle İngiliz ekibi Newcastle United'dan renklerine bağladığı Yoan Gouffran ile yollar ayrılıyor.

Transferiyle Türkiye'de olay olan ancak performansıyla vasatı aşamayan Fransız futbolcu, Kasımpaşa maçında kendisine verilen şansı da kullanamadı. Sonradan oyuna giren Gouffran, yüzde yüzlük bir pozisyonu harcarken, teknik direktör Bayram Bektaş'ın gözünden düştü. İlk on birdeki yerini kaybeden ve sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan kanat oyuncusu ocak ayında kendisine takım bulması halinde gönderilecek.

Ayrıca yönetim sezon başında kadro dışı bıraktığı Scarione ve Nabil Ghilas'la da ara transfer döneminde vedalaşmak istiyor.

GRİLLO'YA GÜN DOĞDU

Göztepe'de Kasımpaşa maçında savunmada yaşanan şanssız sakatlıklar ve stoper Wallace Reis'in olumsuz performansı sonrası Arjantinli savunmacı Fausto Grillo'ya gün doğdu. Sezon başında Arjantin'in ünlü ekibi Velez Sarsfield ekibinden transfer edilen ancak hiç süre alamayan 25 yaşındaki stoper, yaşanan aksilikler sonrası Beşiktaş maçında forma giymeye hazırlanıyor. Teknik Direktör Bayram Bektaş, Kasımpaşa maçında bariz hatalar yapan Wallace Reis'in yerine stoper olarak Grillo'ya şans tanımayı planlarken, genç çalıştırıcı bir diğer alternatif olarak Arjantinliyi sezonu kapatan Traore'nin bölgesinde de kullanabilir. Bektaş milli aradaki süreyi savunmadaki problemi farklı varyasyonlarla çözmek için değerlendirecek.
Konular Spor Haberleri