Göztepe'den bombardıman!

Fenerbahçe’den ayrılacak olan Ozan Tufan’ın ismi Göztepe ile anılıyor...

Göztepe'den bombardıman!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'de ilk yarıda iddiasını ortaya koyarak zirve ortağı olan Göztepe, transferde de boş durmuyor. Dış transferde kadrosuna güç katmak isteyen Göz-Göz, yıldız isimleri mercek altına aldı. Sarı-kırmızılıların, G.Saray'ın eski Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ve Al Ahli ekibinde forma giyen golcü Moussa Sow'un yanı sıra son bombası F.Bahçe'den Ozan Tufan oldu.

DÜĞMEYE BASILDI

Ara dönemde F.Bahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Ozan'a talip oldu. Göztepe Teknik Direktörü Tuna'nın ön libero istemesi üzerine yönetim Fenerbahçe'den ayrılacak olan 22 yaşındaki Ozan Tufan için düğmeye bastı.

KİRALIK FORMÜLÜ

Tuna'nın futbolcu Ozan için yönetime 'olur' verdiği öğrenildi. Futbolcunun bonservis bedeli göz önüne alındığında Ozan'ın kiralık olarak Göz-Göz'e transferi daha ağır basıyor. Göztepe yönetimi, F.Bahçe kulübüyle temaslara hemen geçip transferde yol almak istiyor.

KOCAMAN'LA TERS DÜŞTÜ

​Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ozan Tufan'ı 5-13 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan kamp kadrosuna dahil etmeme kararı aldı. Bu kararda birçok önemli etken rol oynasa da temel sebep Kocaman ile Ozan'ın bir toplantıda yaşadığı gerginlik oldu. Ozan, Kocaman ile kadro tercihi nedeniyle ters düşünce zaten gerilen ipler tamamen koptu.

JOKER OZAN

22 yaşındaki genç oyuncu asıl mevkiisi olan ön liberonun yanı sıra on numara ve sağ bek olarak da forma giyebiliyor. Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna'nın Selçuk Şahin'in alternatifi olarak düşündüğü Ozan, farklı mevkiilerde de forma giyebilmesi açısından da tercih sebebi oldu.

ŞANS BULAMADI

A Milli Takım'da da forma giyen Ozan Tufan, F.Bahçe'de bu sezon forma şansı bulamadı. Süper Lig'de bu sezon 9 maçta forma giyen Ozan, 3 gol attı. Ozan ligde toplam 772 dakika şans bulurken, kupada da 1 maçta görev yaptı.

POKO BİTTİ BİTİYOR

İzmir ekibi Göztepe transferde hız kesmiyor. Sarı-kırmızılılar, daha önce talip olduğu Karabüksporlu Andre Poko'ya imza attırmaya hazırlanıyor.

Karadeniz ekibiyle sözleşmesi devam eden 24 yaşındaki oyuncu için Göz-Göz yönetimi, bonservis konusunda büyük oranda anlaşma sağladı. Maddi kriz yaşayan ve Poko'yu satarak ekonomik açıdan rahatlamayı planlayan Karabükspor yönetimi ilk etapta 1.5 milyon Euro'luk bonservis bedeli talep etmişti.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karabük'ün yüksek teklifini kırarak Gabonlu ön libero için 900 bin Euro bonservis ödemeyi kabul etti. İki kulübün Poko'nun transferi konusunda el sıkıştığı öğrenilirken, transferin 1-2 gün içinde netleşmesi bekleniyor.

Mevcut kadroda yer alan Selçuk Şahin'e alternatif olarak düşünülen Poko'nun 2-3 gün içinde Belek'te yapılacak kampa katılması bekleniyor.

İKİ KARTAL SIRADA

Göztepe, transfer harekatına hız verirken radarına Beşiktaşlı yıldızlar da girdi. Teknik direktör Tamer Tuna, eski takımı Beşiktaş'tan Necip Uysal ve Orkan Çınar'ın alınmasını istedi.

Tamer Tuna, özellikle Orkan Çınar konusunda Göztepe yönetimine baskı yaparken, Necip Uysal için de girişimler başladı.

YEŞİL IŞIK YAKTI

Sağda forma giyen 21 yaşındaki Orkan'ı kiralık olarak kadrosuna katmayı planlayan Göz-Göz, ligde şans bulamayan futbolcu için Beşiktaş yönetiminin kapısını çaldı. Orkan'ın da Göztepe'ye transferine yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

NECİP DE LİSTEDE

Asıl mevkiisi sağ kanat olan Orkan, sol kanat ve sol bekte de forma giyebiliyor olması nedeniyle Tuna'nın transferdeki gözdesi durumunda.

Beşiktaş'ta ön libero olarak forma giyen Necip Uysal için de bir kez daha devreye giren Göztepe oyuncu için de nabız yokluyor.

Tuna'nın Necip'i stoper olarak değerlendirmeyi planladığı öğrenilirken futbolcunun Orkan gibi kiralanması da gündeme geldi. Bu transferlerin hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.

TUNA ANTALYA'DA REVİZYON YAPACAK

Göztepe'de, son oynanan Galatasaray maçı sonrası ilk yarının bitimiyle tatile giren futbolcular, ikinci yarı hazırlıklarına başlıyor. Teknik direktör Tamer Tuna önderliğinde bugün Antalya Belek'te toplanacak olan Göz-Göz, 14 Ocak tarihine kadar ikinci devreye hazırlanacak. Sarıkırmızılı ekipte, takımdan ayrılmayı planlayan Nabil Ghilas'ın yanı sıra, kiralık olarak verilecek Emre Can ve satış listesine konulacak Leo Swechlen ve Segbefia'nın kamp kadrosuna katılması beklenmiyor.

MOUSSA SOW ISRARI SÜRÜYOR

Göztepe, Jahovic'in alternatifi olarak gündemine aldığı Moussa Sow konusundaki ısrarını sürdürüyor. Bir dönem F.Bahçe forması da giyen Senegalli yıldızla temasa geçen Göz-Göz, yönetimi, Birleşik Arap Emirliği ekibi Al Ahli'de mutsuz olan Sow için temaslarını sıklaştırdı.Türkiye'ye dönmek isteyen 31 yaşındaki yıldızın bonservis sorununu çözmesi bekleniyor. Transferi ise Başkan Sepil yönetiyor.
Konular Spor Haberleri