Göztepelilerin Adis sevgisi

Göztepe’nin Kryla’dan transfer ettiği Johavic altı maçta 5 gol atarken takımını zirvede tuttu, taraftarı ayağa kaldırdı. Göztepeliler her maç artık tribünleri “No Adis, No party” yazılı flamalarla donatıyor...

Göztepelilerin Adis sevgisi
Yeni Asır'da yer alan habere göre TFF 1. Lig'de zirveyi ilgilendiren maçta Eskişehirspor önünde 2-1 galipken rakibin sahadan çekilmesiyle hükmen galibiyeti tescillenmesini bekleyen Göztepe'de herkes golcü Adis Jahovic'i konuşuyor. Sezon başında Rusya Premier Lig ekiplerinden Kryla Sovetov'dan transfer edilen 26 yaşındaki futbolcu kısa sürede takımına uyum sağlayıp gollerini sıralamaya başladı. Kryla Sovetov'da oynadığı dönemde bir maçta attığı golden sonra tişörtüne yazdırdığı, "No Adis, no party" ifadesi Göztepelilere ilham oldu. "No Totti, no party" mottosunu kendisine uyarlayan Makedon futbolcu 6 maçta attığı 5 golle tribünleri ayağa kaldırırken, takımını da zirvede tutmayı başardı.

İlk forma giydiği ve gol attığı Şanlıurfa maçında "Start party" (Parti başladı) yazılı tişörtüyle taraftarlara mesaj veren Makedon futbolcu, gollerini sürdürünce tribünlerin de sevgilisi oldu. Eskişehirspor maçında binlerce taraftarlar "No Adis, no party" yazılı atkılarla maça gelirken, stada da aynı ifadenin yer aldığı dev pankart açıldı. Adis Johavic uzatmalarda tatil edilen Eskişehir maçında attığı 2 golle yine maça damga vurdu.

Galibiyet partisi

Yıllardır yabancı oyuncu transferinde karavana atan Göztepe, Adis Jahovic transferinde nokta atış yaptı. Sarı-kırmızılı ekip Jahovic'in gol attığı 4 maçı da kazandı.

Göz-Göz'ün 2-0 kazandığı Şanlıurfa ve 3-0 kazandığı Manisa maçlarında ağları birer kez sarsarak galibiyette önemli pay sahibi olan Makedon golcü 1-0 biten Ümraniye ve skor 2-1 iken uzatmalarda ertelenen Eskişehir maçında attığı gollerle galibiyete direkt etki etti. Jahovic, bu gollerle kendi deyimiyle parti yaptırdı.

Göztepelilere kupa maçı yasak

Göztepeli taraftarlar, Fatih İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun verdiği karar üzerine Ziraat Türkiye Kupasında yarın İstanbul'da oynayacak Fatih Karagümrük- Göztepe maçında stada alınmayacak.
Fatih İlçe Spor Güvenlik Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fatih Karagümrük- Göztepe müsabakasında herhangi bir olay yaşanmaması için, 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 5. maddesi ve ilgili mevzuat gereği misafir takım olan Göztepe taraftarının Vefa Stadı'na alınmamasına karar verilmiştir" denildi.
Konular Spor Haberleri