Göztepe'nin hedefi Avrupa

Ligde Beşiktaş’ı yenip puanını 15’e yükselten Göz-Göz, son 5 hafta baz alındığında 4 galibiyetle ligde en çok puan toplayan takım oldu.

Göztepe'nin hedefi Avrupa
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Spor Toto Süper Lig'de evinde güçlü rakibi Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla geçen Göztepe, son 5 haftaya damga vurdu. Sezona Malatya ve G.Saray yenilgileriyle başlayan Göz-Göz, son 5 haftalar göz önüne alındığında en iyi performansı yakalayan ekip olarak zirveye yerleşti. 4. hafta aldığı Alanya yenilgisinden sonra çıkışa geçen Göz-Göz, bu süreçte Kayserispor ve Beşiktaş'ı 2-0, Trabzonspor'u 2-1, Atiker Konyaspor'u da 3-2 mağlup ederken, sadece Kasımpaşa deplasmanından 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Hanesine 12 puan yazdıran Göztepe, son 5 haftanın lideri konumuna geldi. Bu periyotta Göztepe'den sonra en iyi performansı Galatasaray 5 maçta 10 puan toplayarak gösterdi. Puanını 15'e çıkaran Göztepe, 9. haftayı 6. sırada kapatırken, Trabzon'a 1, Fenerbahçe'ye ise 5 puan fark attı. Beşiktaş ile aynı puanı paylaşan Göztepe, şimdi lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde Avrupa Ligi için ilk 5 hesapları yapıyor.

ZORU GEÇTİ

Süper Lig'de 9. haftaya kadar G.Saray, Fenerbahçe, Trabzon, Kayseri, Kasımpaşa ve Beşiktaş gibi güçlü rakiplerle karşılaşan İzmir ekibi önümüzdeki 3 hafta zirveye biraz daha yaklaşma fırsatı yakalayacak. Pazartesi günü son sıradaki Akhisarspor'a konuk olacak olan Göz-Göz, sonraki hafta yine düşme potasındaki Çaykur Rize'yi konuk edecek.

Sarı-kırmızılılar, 10 Kasım'da ise yine 17. Sırada yer alan Erzurumspor deplasmanına çıkacak.

JEROME ÇIKIŞA GEÇTİ

Göztepe'nin sezon başında İngiltere ekibi Derby County'den renklerine bağladığı golcü oyuncu Cameron Jerome, Beşiktaş maçında attığı golle gönüllerde taht kurdu. Beşiktaş karşısındaki güzel futbolunu attığı galibiyet golüyle taçlandıran Jerome, siyah-beyazlı ekibin savunmasını oldukça zorladı. Konyaspor maçında 1 gol, 1 asist yaparak sarı-kırmızılı formayla ilk siftahını yapan İngiliz futbolcu, Beşiktaş maçında gol sayısını ikiye çıkardı. İngiliz futbolcu performansıyla ilk on birdeki yerini iyice sağlamlaştırdı, Arnavut golcü Cikalleshi ise yedek kaldı.
Konular Spor Haberleri