Göztepe'nin yeni teknik direktörü iddialı

Süper Lig'de ilk sezonunda yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Göztepe'nin yeni teknik direktörü Bayram Bektaş, Hollanda kampında Yeni Asır Gazetesi'ne konuştu.

Göztepe'nin yeni teknik direktörü iddialı
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in özel röportajı...

1. Lig ekibi Ümraniye'deki görevini bırakıp Tamer Tuna'nın yerine Göztepe'nin dümenine geçen genç teknik adam, takımın hedefleri, kamp çalışmaları ve transferlerle ilgili oldukça samimi konuştu.

BİZ GÖZTEPE'YİZ

Öncelikle takım iskeletini kuracaklarını belirten başarılı çalıştırıcı bu doğrultuda takımın geçen sezon başlattığı zirve yürüyüşünü devam ettirmek istediklerini kaydederek, "Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Belli mevkilerde, belli oyuncuları tamamen oturup o iskeleti oluşturma aşamasındayız. İskelet kurmalıyız ki seneye stadımız bittiği zaman o atmosferde gerçekten taraftarlarımızın beklentisini karşılayalım. Biz Göztepe'yiz sonuçta. 'Biz küme düşmeyelim' düşüncesinde değiliz. Bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi. Göztepe'nin çok iyi bir başkana sahip olduğunu belirten genç çalıştırıcı, "Çok iyi bir başkana sahibiz. Mehmet Sepil başkanım benden önce zaten tüm birimleri kurmuş. Scout ekibi, analiz ekibi, data banklar, veriler. Sağlam temeller atmak lazım. Bazı kulüpler belli bir seviyeye ulaştı ama şimdi ne seviyede olduklarını görüyoruz" dedi.

HEDEF KALICI BAŞARI

Doğru yönetimle başarının kalıcı olacağını belirten Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Doğru yöneteceksiniz, taşları doğru yere oturtacaksınız. O zaman herkesle mücadele edersin. Şampiyon da olursun, Avrupa Kupaları'na da katılırsın. Ama burada şampiyon ol, Avrupa'ya git ilk maçta elen. Bu başarı değil. Asıl amaç orada mücadele etmek."

KİMİ İSTEDİYSEK BİR ENGEL ÇIKTI

'Transferde kimi istediğiysek olmadı'
diyen Bektaş, "Kimi istiyorsak eşi doğum yaptı, düğüne gitti, astronomik rakamlara başka yerlere transfer oldu, ya da başından bir şey geçti. 10 tane oyuncu istedik, hepsi başka takımlarla anlaştı. Hepsinde de aynı şey olur mu?" diyerek isyan etti. Transferde ilk tercihlerin gerçekleşmediğini de ifade eden Bektaş, "Birinci tercihlerimiz düşündüğümüzden daha çok yüksek rakamlara başka takımlara gittiler. Alabilseydik, inanılmaz iyi potansiyeller, ileriye dönük çok inanılmaz patlamalar yapabileceğine inandığımız oyunculardı. Satın alma opsiyonu ve satın alma şartıyla bile başkanım kabul etmişti ancak bizim teklifimizin 3-4 katı fazlasına Avrupa'ya gittiler. Dolayısıyla biz de başka alternatiflere yöneldik" dedi.

MARİO GOMEZ İÇİN DENGELERİ BOZAMAM

İsmi Göztepe ile anılan Alman yıldız Mario Gomez ile ilgili de konuşan Bayram Bektaş, "Mario Gomez'in ismi Göztepe ile ilgili geçiyor. Ama parasını da verseler keşke. Çok isimler yazılıyor ama çok astronomik rakamlar var. Mario Gomez kulübü Stuttgart'ta yıllık 3-4 milyon Euro'lara oynuyor. Bizim için bu rakamlar çok yüksek. Takımın dengelerini bozamam. Yerli oyuncularımız da oynuyor, denge unsuru var" dedi. Bektaş, Deportivo'dan orta saha Celso Borges ile ilgilerinin devam ettiğini belirtti.

BURASI TİCARİ BİR YAPI

Bayram Bektaş, oyuncu transferleriyle ilgili şöyle konuştu: "Meseleye genel bakıyorum. Bir kadro kuruyorsam maliyeti vardır. Maliyetle orantılı ne yapmışım, aldığım futbolcu yatırımlık mıydı, satabiliyor muyum ona bakarım. Burası da bir ticari yapı. Burayı yatırım olarak görüyorum. Para başkanın cebinden çıkıyor. O konuda çok hassasım" dedi.
Konular Spor Haberleri