Göztepe'ye nazar değdi!

Süper Lig'e süper bir giriş yaparak ilk 8 maçtan 16 puan çıkartarak taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Göztepe, son haftalardaki performansıyla taraftarlarını tedirgin etti.

Göztepe'ye nazar değdi!
Yeni Asır'da yer alan habere göre ligin 8. haftasını 16 puanla 2. sırada bitiren sarı-kırmızılılar önce Alanyaspor ile 3-3 berabere kalıp ardından Kasımpaşa ve Beşiktaş'a aynı skorlarla 3-1 yenilerek 7 puan kaybetti. Son üç maçtan sadece 1 puan çıkartan Göz-Göz, 8. sıraya kadar geriledi.

TRANSFER ŞART

Göztepe, son üç maçta 8 puan kaybedip kalesinde 9 gol görüp averajını 1'e indirirken zirvedeki takımlarla puan farkının da açılmasına engel olamadı.

Kötü gidişin gerekçelerini araştıran Göztepeli kurmaylar ise çareyi transferde buldu. Teknik direktör Tamer Tuna'nın, "Alternatif sıkıntısı yaşıyorum. Takviye şart" talebi üzerine kurmaylar ara dönemde kadroyu güçlendirmek için şimdiden çalışmalara başladı.

İLK HEDEF YİNE NİZİC

Hakan Çinemre ve Emre Can'ın sakatlığına Peybernes ve Kosanovic'in de eklenmesiyle sol bek Leo'yu bu mevkide oynatmak zorunda kalan Göztepe'de kurmaylar ara dönemde savunmada alternatifleri arttırıp savunmayı güçlendirmek için çalışmalar yapıyor. Mevcuttaki birçok isimden istediği verimi alamayan yönetim hedefindeki ilk isim Hırvatistan ekibi Hajduk Split'te görev yapan Zoran Nizic. Sezon başında ismi defalarca gündeme gelen Nizic ile her konuda anlaşan ama kulübünü ikna edemeyen yönetim yıldız oyuncu için yeniden harekete geçti. Hajduk Split Nizic'in rakamını son anda 2 milyon Euro'ya çıkarmıştı.

ŞİMDİ DE G.SARAY

Forvet hattını güçlendirmek isteyen Galatasaray'ın sezon sonunda Göztepe ile sözleşmesi bitecek olan Adis Jahovic için devre arasında Göztepe'ye teklif yapacağı iddia edildi. Göztepe ile makul bir bonservis bedelinde anlaşmayı uman Galatasaray yönetimi, Jahovic'in sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olmasını koz olarak kullanacak. Göztepe ile anlaşma sağlanamazsa Galatasaray, Adis Jahovic'e gelecek sezon için sözleşme önerecek.

Sezona Gomis ve Eren Derdiyok ikilisiyle başlayan Galatasaray yönetimi Gomis ile gol krallığında zirveyi paylaşan Adis Jahovic'in iyi bir partner olacağını düşünüyor. İkinci yarıda takımı çift forvet oynatmayı düşünen Tudor'un da Adis Jahovic'in alınmasını çok istediği öğrenildi. Bu arada transfer söylentilerinden rahatsız olan Göztepe yönetiminin de biran önce 30 yaşındaki Makedon golcüyle bir araya gelip sözleşmeyi uzatma teklifinde bulunacağı iddia ediliyor.

İLAÇ GİBİ GELDİ

Milli maç nedeniyle lige verilen ara sakatlıklarla boğuşan Göztepe'ye ilaç gibi gelecek.

Kadu'nun dışında stoperi kalmayan Göztepe'de Hakan Çinemre, Emre Can, Peybernes ve Kosanovic'in yanı sıra Oscar Scarione'nin tedavilerinin süreceğini ve 18 Kasım'da 14.00'de deplasmanda oynanacak Bursasspor maçına kadar yetişeceği öğrenildi. Sağ uyluk ön kasında gerilme ve ödem olduğu için son iki maçta görev alamayan Peybernes'in durumunun iyi olduğu ve takımla idmanlara başlayacağı belirtildi. Sezon öncesi kamp görmeyen ve takımla birlikte fazla idman şansı bulamayan Emre Can'ın bu süreçte hazır hale getirileceği de öğrenildi.

GÖZ-GÖZ ZORU SEVER

Süper Lig'de son haftalarda önemli puan kayıpları yaşayan Göztepe oldukça kritik bir viraja giriyor.

Son üç maçta 8 puan kaybeden sarı-kırmızılılar ilk yarının son 6 maçında 4 deplasman maçına çıkacak. Milli maç arasının ardından Bursa deplasmanına gidecek olan Göztepe evinde Akhisar ile oynadıktan sonra üst üste Karabük ve Yeni Malatya deplasmanlarına gidecek. Evinde Konyaspor'u ağırlayacak olan İzmir ekibi ilk yarının son maçında G.Saray'a konuk olacak. Göztepe ikinci yarıya da Fenerbahçe deplasmanı ile başlıyor. Bu sezon 5 deplasman maçında 9 puan çıkartan Göztepe'de kurmaylar dış saha maçlarında daha iyi performans sergilediklerini hatırlatıp, bu durumu avantaja çevirebileceklerini söylüyorlar.

Ara dönemde kadroya yapılacak takviyelerle güçlerine güç katacaklarını söyleyen kurmaylar, ligin ikinci yarısında bu tablonun tam tersine döneceğini hatırlatıyorlar.

BAŞKAN SEPİL'DEN FANATİKLERE TEPKİ

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Beşiktaş maçında küfürlü pankart açılmasına ateş püskürdü.
Çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Sepil, "O pankartı gördüğüm an gözlerime inanamadım, adeta dünyam yıkıldı. Söyleyeceğim tek şey, bunlar asalaktır. Birkaç kişilik grubun sorumsuzluğu yüzünden gerçek Göztepe taraftarının zan altında kaldı. Bu hareketi yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Biz de tespit edilen kişiler hakkında dava açabiliriz. Ben bunların futboldan silinmesi için her şeye imzamı atarım. Tüm uyarılarımıza rağmen yine bazı kişiler küfür edip otobüs taşladı. Bunları kabul etmem mümkün değil" dedi.
Konular Spor Haberleri