Gözü yaşlı annenin çığlığı!..

Madde bağımlısı gencin annesi: "Çaresizim, devlet oğluma sahip çıksın!"

Gözü yaşlı annenin çığlığı!..
CİHAN'da yer alan habere göre İstanbul Sancaktepe'de 'bally' olarak bilinen uçucu madde bağımlısı gencin su kanalına düşmesiyle yürekleri burkan bir dram ortaya çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından su kanalından yaralı olarak kurtarılan gencin annesi gözyaşları içerisinde kurtarma çalışmalarını izledi. Acılı anne bir yandan da yetkililere oğlunun bağımlılıktan kurtarılması için yalvararak, devletin oğluna sahip çıkmasını istedi.

Olay Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. Yıllardır bağımlısı olduğu 'bally' olarak tabir edilen uçucu maddeyi kokladıktan sonra evden çıkan 20 yaşındaki Serkan Sarı dengesini kaybederek mahalleden geçen yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde olan kanalın içerisine düştü. Düşerken aldığı darbenin etkisi ile hareket edemeyen Sarı, kanalın içerisinde yatarken mahalle sakinleri tarafından fark edildi. Vatandaşların ihbarı ile bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri gencin kurtarılması için çalışma başlattı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından genci sedyeye bağlayan itfaiye ekipleri kanaldan çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Sarı'nın üzerindeki ıslak kıyafetleri çıkartan sağlık ekipleri ağzından köpükler gelen genci hastaneye götürmek üzere ambulansa taşıdı.

Ancak yumuşak zemin nedeniyle çamura saplanan ambulans hareket edemeyince itfaiye ekipleri bu sefer de içerisinde Serkan Sarı'nın bulunduğu ambulansı kurtarmak için seferber oldu. Mahsur kalan ambulans itfaiye aracı ile saplandığı yerden çekilerek kurtarıldıktan sonra hastaneye hareket etti.

'DEVLETTEN OĞLUMUN TEDAVİSİ DIŞINDA İSTEĞİM BİRŞEY YOK'

Oğlunun su kanalına düştüğünü komşularından öğrenerek olay yerine gelen anne Sakine Sarı bir yandan kurtarma çalışmalarını izlerken bir yandan da gözyaşları içerisinde yetkililerden oğlunun tedavisi konusunda yardım istedi. Çaresizlikten adeta yalvaran anne, 20 yaşındaki oğlunun yaklaşık 10 yıldan bu yana 'bally' bağımlısı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “10 yıldan bu yana başvurmadığım yer kalmadı. Defalarca kaymakamlığa ve Sancaktepe Belediyesi'ne müracaat ettim. Ben sadece devletten oğlumun tedavisini yaparak sahip çıkmasını istiyorum, başka hiçbirşey istemiyorum. Çaresizim, devlet hiçbirşey yapmıyor. Ben kendi imkanlarımla oğlumu Bakırköy'e ve Erenköy'e götürdüm ama ayakta tedavi diyor gönderiyorlar. Şimdi de hastaneye götürüp serum takacaklar ve eve yollayacaklar.”

Şubat ayında oğlunun askere alındığını söyleyen anne Sakine Sarı, "Askere gitti ama orada da onunla uğraşmak yerine bir ay sonra defettiler başlarından, yoruldum artık kimsesizlikten ve çaresizlikten. Her yere müracaat ettim ama sahip çıkan olmadı. Polis ekipleri her gün burada ama onlar da bir şey yapamayacaklarını söylüyor. Oğlum tedavi edilsin ve gerekirse tekrar askere alınsın, başka bir şey istemiyorum.” şeklinde konuştu.