Kahraman polis gözünü açtı, kızını gördü!..

Terör örgütü IŞİD’in Atatürk Havalimanı’na saldırısı sırasında şüphelenip kimlik sorduğu canlı bomba tarafından vurulan polis memuru Ahmet Berker komadayken kızı dünyaya geldi. Gözlerini açtığında ise ilk kızını sordu.

Gözünü açtı, kızını gördü!..
Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran günü, terör örgütü IŞİD’in 3 canlı bombası tarafından saldırı düzenlendi. Polis memuru Ahmet Berker (29), şüphelenerek kimlik sorduğu canlı bombalardan biri tarafından 3 kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan 5 yıllık polis Berker, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günlere yoğun bakımda kaldı.

EŞİ BAŞINDAN AYRILMADI

Berker daha sonra Şişli’de özel bir hastaneye sevk edildi. Hamile eşi Mukaddes Berker, eşinin yanında bir an olsun ayrılmadı. Akciğerlerinde sorun bulunan polis memuru Ahmet Berker, günlerce uyutulurken başından ayrılmayan hamile eşi aynı hastanede 11 Temmuz’da bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

KIZINDAN 14 GÜN SONRA

Bu mutlu haberin ardından bir iyi haber de 14 gün sonra geldi. Polis memuru Ahmet Berker, yoğun bakımdan çıktı ve gözlerini açtı. Normal servise çıkarılan Ahmet Berker, önce bebeği için endişelendi. Erken doğum olup olmadığını sordu. Ancak kızının zamanında ve sağlıklı doğduğunu öğrenince içi rahatladı. Adını Zeynep Evra koydukları kızını, sonunda yanına getirdiler. Polis memuru Ahmet Berker’in o an neler yaşadığını ise kardeşi İsmail Berker anlattı:

KIZINI GÖRÜNCE RAHATLADI

“Ağabeyim sonunda uyandı ve servise çıktı. Morali çok bozuktu tabii. Biz sürekli kendisine moral vermeye çalıştık. Bebek için endişelenmiş, olaydan dolayı erken doğum oldu sanmış. Ancak biz her şeyin yolunda gittiğini ve bebeğin zamanında doğduğunu söyledik. Kızını yanına götürdüğümüzde hiçbirimizi gözü görmedi. Solunum cihazına bağlıydı. Çocuğunu görünce rahatladı. 10 dakika boyunca kızına baktı. Mutluydu. Ağabeyimin tedavisi devam ediyor. Bir yandan da fizyoterapi görüyor. Allah onu bize, ailesine, kızına bağışladı. Çok mutluyuz.”