Gri listede yer alan terörist teslim oldu

TSK tarafından yapılan açıklamada, Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'dan kaçan ve gri listede adı bulunan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Gri listede yer alan terörist teslim oldu
Hürriyet'te yer alan habere göre Terörle Mücadele Kanunu kapsamında gri listede bulunan teröristlerin yakalanmasını sağlayanlara 300 bin TL'ye kadar ödül veriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklama şöyle:

"Siirt/Pervari’de, bölücü terör örgütünden kaçan ve gri listede adı bulunan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Şırnak/Beytüşşebap’ta, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile birlikte 60 adet fişeği ele geçirilmiştir. Hakkâri/Şemdinli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, 11 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 425 adet Biksi makineli tüfek fişeği, bir adet tüp ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilmiştir. Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol aramasında, mutfak tüpü ile güçlendirilmiş bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir."

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aranan teröristlerin yer aldığı listeler ve verilecek ödüller şöyle:

Gri listede yer alan terörist teslim oldu