Guam’cılar kaçtı!

Afrin ilçe merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG/PKK’nın HAT olarak adlandırdığı sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa çatışmadan sonra ele geçirdi. Teröristler direnmeden kaçtı. ABD’nin Pasifik’teki Guam adasında eğitilen birçok terörist HAT bünyesinde bulunuyor.

Guam’cılar kaçtı!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre PKK'nın 'HAT' kodlu sözde 'özel kuvvetleri', Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin geldiğini görünce Afrin merkezinin yakınındaki askeri kamptan firar etti. Guam'da ABD'li subaylarca eğitilen teröristler güneydeki Baselhaya'ya çekildi.

Terör örgütü PKK’nın ‘HAT’ olarak isimlendirdiği sözde ‘özel kuvvetleri’, Mehmetçik ve ÖSO’yu görünce ardına bakmadan kaçtı. Afrin kapısına dayanan birlikler, Esed döneminden kalma ‘135. Alay’ adıyla bilinen terör kampını kısa sürede ele geçirdi.

Afrin ilçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusunda, Halidiye-Kibar köyleri arasındaki bölgede PKK’nın sözde özel birliklerini eğittiği kamp tamamen temizlendi. Afrin çevresindeki en önemli askeri noktalarından birisi olan yerin kısa sürede alınmasıyla PKK’ya büyük bir darbe daha indirildi. Yeni Şafak, buradaki teröristlerin büyük çoğunluğunun Guam adasındaki ABD üssünde eğitilenler olduğunu duyurmuştu.

KAÇIŞ ‘HAT’TI GÜNEY

Mehmetçik ve ÖSO karşısında hiçbir varlık gösteremeyen ‘Pentagon eğitimli’ teröristler, Afrin güneydoğusundaki Cubballı köyü çevresini kullanıp daha güneye inerek Baselhaya’ya kaçtı. ABD eğitimli HAT’çı teröristlerin kaçtığı Baselhaya köyü, Esed rejimi kontrolündeki Nubl-Zehra bölgesine sadece 4 kilometre uzaklıkta. TSK ve ÖSO, önceki gün ele geçirilen Cuballı köyünden daha güneye indiği takdirde buradaki ‘özel eğitimli’ PKK’lıların, Esed bölgesini kullanarak Halep’e kaçacağı düşünülüyor.

MAĞARA ARAÇLA DOLU

Önceki güne kadar PKK’nın kullandığı 135. Alay bölgesinde, içerisinde ‘HAT’ araçları istiflenmiş halde devasa mağaralar da bulundu. Yeraltına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda aracı sözde ‘özel eğitimli’ teröristler kullanıyordu. Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı. Depoda askeri gereçlerin yanısıra karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler de gözlendi. Geçtiğimiz günlerde Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan aramalarda askeri gereçlerin yanısıra koliler dolusu kaçak sigara ve karaborsada satılmak üzere bekletilen gıda maddeleri de ele geçirilmişti.