Güçlü tırnaklar için doğal formüller!

Sürekli kırılan ve soyulan tırnaklara karşı evde yapılabilecek doğal tarifler şifa oluyor. Saf zeytinyağı, soğan ve bal güçsüz tırnaklara karşı ilaç gibi geliyor

Güçlü tırnaklar için doğal formüller!
Takvim'de yer alan habere göre el ve ayaklarda ortaya çıkan tırnak kırılma ve soyulmaları, tiroid rahatsızlığının işareti olabileceği gibi, vitamin eksikliğinden de kaynaklanabiliyor. Yenilen ve içilen gıdalara dikkat edilmesine dikkat çeken uzmanlar, evde yapılabilecek doğal karışımlarla bu sıkıntının üstesinden gelinebileceğini aktarıyor.

İşte o tarif...

Güçlendirici tırnak kremi: 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal, bir tutam tuz ve 1 yumurtanın sarısını karıştırın ve tırnaklarınıza uygulayın. 20 dakika boyunca etki etmesini bekleyin, ardından ılık suyla durulayın. Haftada üç kez tekrarlayın.

ZEYTİNYAĞI İKSİRİ

Saf zeytinyağı: Yatmadan önce tırnaklarınızı birkaç dakikalığına içinde zeytinyağı olan bir kapta bekletin. Ya da bir pamuğu zeytinyağıyla ıslatın ve her gece tırnaklarınıza bununla masaj yapın. Zeytinyağını tatlı badem yağıyla karıştırmak da güçlü tırnaklar için mükemmel (ikişer çorba kaşığı) bir çözümdür. Bu karışımı tırnaklarınıza ve tırnak etlerine uygulayıp, 10 dakika bekletin. Sonucuna şaşıracaksınız.

Soğan: Bir soğanı ikiye bölün ve tırnaklarınızı içinde beş dakika bekletin. Daha sonra elinizi yıkamadan kendi kendine kurumasını bekleyin.
Konular Kadın / Bakım