Gül ve Erdoğan müze açılışında buluşacak

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de adını taşıyan müze ve kütüphane, 4 Aralık Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılacak.

Gül ve Erdoğan müze açılışında buluşacak
Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle açılışı ertelenen Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi 7 bin metrekare kapalı alana, 40 dönüm peyzaj alanına sahip.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yaşamından kesitleri barındıracak.

Müzede, Abdullah Gül'ün tüm kişisel arşivinin yanı sıra kendisine verilen özel hediyeler de sergilenecek. Müzede, Gül'ün İngiltere ziyareti sırasında giydiği frak ile eşi Hayrünnisa Gül'ün ilk kez başörtülü olarak katıldığı resepsiyonda giydiği kıyafet de yer alacak.

Müze ve kütüphane, Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi'nin de içinde olduğu eski Sümer Bez Fabrikası Kampüsü içinde yer alıyor. Müze ve kütüphanenin kampüsün elektrik, buhar ve eğitim binalarının restore edilmesinin ardından yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışma sonucu kurulduğu belirtildi.

4 Aralık'taki protokol açılışından sonra önümüzdeki yıl martta müze ve kütüphanenin vatandaşların kullanımına açılacağı belirtildi.