Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

İki ülkeden teröre karşı işbirliği!..

Türkiye ve Fransa İçişleri Bakanları İdris Naim Şahin ile Claude Gueant, terörle mücadelede somut işbirliği mekanizmalarını içeren anlaşmaya imza attı.

İki ülkeden teröre karşı işbirliği!..



Anlaşma, Fransa’da yakalanan PKK yöneticilerinin iadesini kolaylaştırmak amacıyla yapıldı. Bakan Şahin, KCK operasyonlarında 3 bin 895 kişinin tutuklandığı iddialarını yalanladı. Toplam tutuklu sayısının 485 olduğunu açıkladı.BDP yöneticilerinin, 2009 yılından beri KCK operasyonlarında 8 bin kişinin gözaltına alındığı, 3 bin 895 kişinin de tutuklandığına ilişkin iddialarına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den cevap geldi. Şahin, söz konusu operasyonlar kapsamında bugüne kadar gerçekleşen tutuklu sayısının 485 olduğunu açıkladı. Bunlardan 277’sinin ise 1 Eylül 2011’den sonra tutuklandığını aktardı. Terörle mücadele konusunda Fransa ile gerçekleştirilen işbirliği protokolünün imza töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı, BDP’li yöneticilerin, gerçek dışı açıklamalarıyla kamuoyunun zihninde soru işaretleri oluşturmaya çalıştığını dile getirdi. İdris Naim Şahin, "Gerçekte gerekirse ifade ettikleri rakamda da tutuklamalar, gözaltılar gerçekleşir. Ama Türkiye bir hukuk devletidir. Devlet olarak da kendisini, varlığını, vatandaşlarının güvenliğini korumayı en öncelikli ve vazgeçilmez görev olarak telakki eder anayasası gereği." dedi.

Bu arada terör örgütü KCK’ya yönelik İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 41 kişiden 37’si tutuklandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE FRANSA’YLA İŞBİRLİĞİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ile, terörle mücadelede somut işbirliği mekanizmalarını içeren anlaşmaya imza attı. Anlaşma, Fransa’da yakalanan PKK yöneticilerinin iadesini kolaylaştırmak amacıyla yapıldı. Anlaşmanın, Paris’te bulunan Nedim Şener ve Canan Kurtyılmaz gibi üst düzey PKK yöneticilerinin iadesini kolaylaştıracağı belirtiliyor. Fransa’nın, Türkiye’deki olağanüstü dönüşümü büyük bir dikkatle izlediğini vurgulayan konuk bakan Claude Gueant ise imzalanan anlaşmanın, operasyonel bir işbirliğine de kapıyı açtığını anlattı. Gueant, "Bu da teröre ve her türlü suça karşı birlikte tavır almayı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.






08.10.11 20:30

Etiketler : barış, anlaşma, ülke, terör,
henüz puan verilmedi
1201 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer