Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

İsrail'in yardım talebine ret!

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye'ye yardım taleplerinin Ankara tarafından geri çevrildiğini söyledi.

İsrail in yardım talebine ret!



İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'de yayın yapan televizyon kanalı Channel 2'ye konuştu: "Yardım talebimize Türklerin verdiği yanıt olumsuz"

Barak televizyondaki konuşmasına şöyle devam etti, "Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa ya da konuyu yeniden gözden geçirirlerse; biz teklifimizi yaptık ve yardım için hazır durumdayız."

Haaretz gazetesinin daha önceki haberine göre, Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istemişti.

Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” demişti.

"TÜRKİYE YARALARINI SARACAK GÜÇTEDİR"

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ise, Van'a hareket etmeden önce Sabiha Gökçen Havalimanında yaptığı açıklamada ''Yaşanan olay gerçekten çok ciddi. Devlet bütün imkanlarıyla yaraları sarmaya çalışıyor. Ölenlere baş sağlığı diliyoruz'' dedi.

Gazetecilerin, İsrail dahil yardım tekliflerinde bulunan pek çok ülkenin var olduğunu anımsatması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''İnsani yardımlara saygı duyuyoruz. Türkiye dışarıdan yardım almaksızın yaralarını sarabilecek güçtedir'' dedi.

 

 





24.10.11 12:00

1 kişi 5 puan verdi
1339 kez okundu

2 Yorum
duygu
25.10.2011 12:02
sanki devlet cok hizli yardim ediyor ya bi de bu gururlanmak ne ki. acik olalim iste yardima ihtiyacimiz bugun bunun hesabini yapma vakti degil. sanki hersey gulluk gulistanlikta show yapma zamani dgil. cok yanlis bir tutum yardimi redetmek
GÜLSEN
24.10.2011 21:24
YARDIM ETMEK ISTERLER CÜNKI DEPREMI YASAYANLAR COGUNLUKTA KÜRTLER,PKK ISTEMISTIR ONLARDA OLUR DEMISLERDIR.

İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer