Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Kanlı terör örgütünün 25 kurucusu nasıl infaz edildi?..

PKK, 25 kurucu ve yöneticisini Öcalan'ın emriyle infaz etmiş...

Kanlı terör örgütünün 25 kurucusu nasıl infaz edildi?..



Örgütü yakından tanıyan Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü'nün TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na sunduğu raporda, PKK'nın infaz listesine yer verildi. Raporda, terör örgütünün çeşitli tarihlerde toplam 25 üst düzey mensubunu, sadece 1987 yılında ise 67 militanını çeşitli gerekçelerle öldürdüğü kaydediliyor.

Önceki gün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör alt komisyonu toplantısında konuşan İbrahim Güçlü, komisyona terörün çıkış nedenleri ve sonuçlarına ilişkin bir rapor sundu. Derin devlet-PKK ilişkisine dikkat çekilen raporda, terör örgütünün derin devletin yönlendirmesiyle farklı Kürtçü akımlara karşı kullanıldığı ve bu çerçevede çok sayıda Kürt ileri geleninin öldürüldüğü belirtildi. 12 Eylül iddianamesinde, darbenin hazırlanmasında önemli aktör olarak kullanılan PKK'nın, bu dönem işlediği toplu cinayetlere de yer verilmesi gerektiği ifade edildi. PKK'nın 1980 öncesinde bölgede çok sayıda vatandaşın yanı sıra üst düzey 10 kişiyi suikast sonucu katlettiğine yer verilirken, örgütün kuruluşunda veya sonradan yönetiminde yer almış 25 üst düzey kişinin de çeşitli gerekçelerle infaz edildiği anlatıldı. Raporu hazırlayan Güçlü'ye göre, bu kişiler bizzat Abdullah Öcalan'ın emriyle öldürüldü.

Bir dönem HADEP genel başkan yardımcılığı yapan Hikmet Fidan, örgütün önemli isimlerinden Kani Yılmaz ve Sabri Tori de infaz edilen isimler arasında yer alıyor. Hizbullah terör örgütü için 'PKK'nın siyam ikizi' ifadesi kullanılan raporda şu sözler yer alıyor: "İki gücün çatıştırılmasında asıl öldürülenler, Kürt insanı ve sivil güçleri oldu. Devletin yarattığı PKK ve Hizbullah çatışmasında Silvan'da 860 kişi, diğer Kürt şehirlerinde de yüzlerce sivil öldürüldü. Öldürülenlerin ezici çoğunluğunun da PKK ve Hizbullah'la örgütsel bir ilişkisi yoktu."

Habib Güler







21.01.12 12:50

henüz puan verilmedi
1209 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer