Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda şok kaza!..

Kapıkule Gümrük Kapısı'nın giriş kapısına gece saat 02.00 sıralarında TIR çarptı, sürücüsü hayatını kaybetti. Kapıkule Mülki İdari Amiri, ' Kaza çok enteresan, araştırıyoruz' dedi.

Kapıkule Gümrük Kapısı nda şok kaza!..



Almanya’dan yüklediği çimentoyu Azerbaycan’a götüren Atilla Ercan yönetimindeki TIR, dün saat 17.00 sıralarında Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Ardından da Kapıkule yakınlarındaki bir tesise TIR’ı park ettikten sonra aracının içinde dinlendi. Gece saat 02.00 sıralarında tekrar direksiyon başına geçen Atilla Ercan, İstanbul istikametine gitmek yerine tekrar Kapıkule yönüne dönerek gümrük sahasına otomobillerin giriş yapmak için kullanılan ancak kapalı bulunan 38 ve 39 numaralı giriş bölümünden geçmek isterken, gümrük kapısına ve park halindeki Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ait 06 GG 651 plakalı otomobile çarptı.

Kazada TIR’ın çekici bölümü hurda yığınına dönerken, sürücüsü Atilla Ercan olay yerinde hayatını kaybetti. TIR’ın çarptığı ve büyük hasar gören giriş kapısının açık olmaması facianın büyümesini önledi. TIR’ın çarptığı giriş kapısının hemen yanındaki 40 numaralı bölümde kaza sırasında 4 personel görev yapıyordu.

GÜMRÜK ÇALIŞANLARI ŞAŞKIN

Daha önce örneği olmayan bu kazayı gören gümrük çalışanları ve diğer sürücüler şaşkına döndü. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, TIR’ın çekicisinin içinde sıkışan sürücünün cansız bedenini güçlükle çıkarttı. Ceset ardından otopsi için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

"ÇOK ENTERESAN KAZA"

Kazanın çok enteresan olduğunu belirten Kapıkule Mülki İdari Amiri ve Edirnne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, "Bir önceki akşam saat 17.00’da buradan çıkış yapıp Türkiye topraklarına giriş yapıyor. Ama saat 02.00’da tekrar dönüş yapıyor Kapıkule istikametine. Aslında TIR Almanya’dan çimento yüklü olarak Azerbaycan’a gidiyor. Buraya geri dönmesi enteresan bir olay. Bu olayı da savcılık ve emniyet araştırıyor. Sürücünün aşırı hızlı ve alkollü olduğu söyleniyor. Ancak doktor raporu yok. Sadece alkol kokusu olduğu söyleniyor. Burayı TEM gişesi sanmış da olabilir diye de düşünülüyor. Bu da ihtimal" dedi.

Almanya’dan beraber yola çıktıklarını belirten adını söylemeyen bir TIR sürücü ise, "Yola beraber çıktık, akşam saatlerinde Türkiye’ye giriş yaptık, dinlenmek üzere bir tesise gittik. Arkadaşın ne zaman uyandığını ve ne maksatla bu tarafa geldiğini bilemiyorum. Ancak kalp krizi geçirmiş de olabilir diye düşünüyorum" dedi. İki peron arasındaki TIR, ekiplerin çalışmasının ardından kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.







12.01.12 20:45

henüz puan verilmedi
1698 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer