Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Teröre istihbarat neşteri

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yeniden yapılandırılacak...

Teröre istihbarat neşteri



Hükümetin art arda gelen terör saldırılarının ardından yaptığı son toplantılarda özellikle istihbarat paylaşımı konusunda bir üstyapıya ihtiyaç duyulduğu tespiti yapıldı. Yakın zamanda MİT’in üstlendiği bu mekanizmanın daha işlevsel hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. İki yıl önce kurulan ve vekaletle yönetilen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın (KDGM) aktif olarak devreye sokulamadığı, özellikle istihbarat paylaşımı konusunda ihtiyaçları karşılamadığı da toplantılarda dile getirildi. Bunun üzerine Müsteşarlık, teşkilat yapısını güçlendiren yasa tasarısı taslağını Başbakanlığa gönderdi. İstihbaratta koordinasyon sıkıntısının çözümü ve uzman personel eksikliğinin giderilmesini amaçlayan düzenlemenin, kanun hükmünde kararnameyle hayata geçirilebileceği belirtildi. Müsteşarlık koordinasyonundaki İstihbarat Değerlendirme Merkezi’nin de aralık ayına kadar faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Kurumlardan gelen istihbarat burada toplanacak ve stratejik analizi yapılacak. Terör örgütü içindeki istihbarat elemanları daha aktif olacak.

TERÖRİST Mİ KAÇAKÇI MI?

Hakkâri ve Şırnak özelinde istihbarat paylaşımı yerelden başlıyor. İstihbaratın Ankara’ya ulaşması zaman alıyor. Kaçakçılığın yoğun olduğu bölgede her gün “3-5 katır sınırı geçti, yaya geçişi algılandı” gibi anlık istihbaratlarda, terörist faaliyetler doğrulanamadığı için anında reflek gösterilemiyor.









26.10.11 19:15

henüz puan verilmedi
1349 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer