Gürbey İleri: 'Kısmetim tarihten açıldı'

Gürbey İleri, Şehzade Mehmet'ti, Yasak dizisinde Nabi oldu.

Gürbey İleri: 'Kısmetim tarihten açıldı'
Yasak dizisinin ilk bölümü yayınlandı. Gürbey İleri, diziyle ve Nabi rolüyle ilgili neler söylemek ister?
Dizinin konusu Osmanlı’nın son dönemlerinde geçiyor. Nabi, zamanımızdan çok önce yaşayan bir tip ama inanın günümüzün adamı gibi. Eğlenceli, çocuk ruhlu, hayatı oyuna çeviren birisi.

Dizideki diğer karakterlerle bağlantılarını konuşalım mı?
Nabi, İhya Bey ve Edibe Hanım’ın ikinci çocukları olarak dünyaya gelmiş. Her zaman dikkati dağınık, bir yerde bir gökte halleriyle anne babasını da çevresini de bezdiren birisi. Kimsenin yola getiremediği Nabi’yi ablası Calibe (Deniz Çakır) sadece bakışlarıyla kontrol edebiliyor. Nabi’nin en çok çekindiği ve korktuğu kişi ablası Calibe.

Nabi çok hareketli bir karakter…
Çok köşeli bir karakter olan Nabi’ye Merve Taşkan’la birlikte çalışarak hazırlandım. Aşık olunca inanılmaz duygu değişiklikleri oluyor Nabi’de.

Örtüşen yanlarınız var mı?
Nabi de benim gibi hiperaktif birisi. Ben sette de yerimde duramam. Enerji doluyum. Ablam rolündeki Deniz Çakır ve eniştemi oynayan Fikret Kuşkan’la aramızda çok iyi bir sinerji oluştu.

Deniz Çakır’la Muhteşem Yüzyıl’da da birlikteydiniz.
Deniz Çakır, Muhteşem Yüzyıl’da Şah Sultan rolüyle halamı oynadı. Yasak dizisinde ise ablam rolünde.

Dizi setleri pek çok oyuncu için çok yorucu oluyor, şikayet edenler çoğunlukta…
Elbette dizi setleri aşırı yorucu oluyor. Ama ben enerji doluyum ve sürekli hareket halinde olduğum için rolüme daha fazla konsantre oluyorum. Kısacası setlerdeki yoğunluk beni olumlu etkiliyor.

Muhteşem Yüzyıl’daki Mehmet hala unutulmadı…
Şehzade Mehmet oyunculuğumun dönüm noktası oldu. 8 ay bu rolü bekledim, gelen teklifleri kabul etmedim ve sonunda muradıma erdim. Şehzade Mehmet’in sevileceğini biliyordum. Şimdi Yasak dizisinin Nabi’si de çok sevilecek, inanıyorum.

Şehzade Mehmet de Nabi de geçmiş zamanların karakterleri…
Kısmetim tarihten ve geçmişten açıldı.

Muhteşem Yüzyıl’daki Aybige Hatun rolünde olan Ezgi Eyüboğlu ile aranızda bir dönem duygusal yakınlaşma olmuştu. Eyüboğlu da Yasak dizisinde ve yine yollarınız kesişti.
Profesyonel oyuncularız. Elbette kimi zaman aynı film ya da dizide yollarımız kesişebilir.

Dizinin adı neden Yasak?
Bizim dizi Yasak, Aşk-ı Memnu’dan önce yaşanan bazı aşkların kapısını açıyor. Yaşananlar yasak aşklar olunca da dizinin adı Yasak olmuş sanırım. Bu dizide yasak aşklar var. Konunun ayrıntılarını ben de bilmiyorum. Ekrandan öğreneceğiz hep birlikte.

Yasak kelimesi Gürbey İleri’de ne gibi duygular uyandırıyor?
Öncelikle yasak hoş bir kelime değil. İtici ama bir yerde çekici de. Yasakların insanı kendine çeken bir de büyüsü vardır. Benim kendime göre doğrularım var ve bu nedenle de yasakları hep incelerim.

Sana uygulanan yasaklar oldu mu hiç?
Bana uygulanan bir yasak olmadı ama toplum kurallarına da her zaman uydum. Çok güzel bir aile ortamında büyüdüm. İki kardeşiz, benden küçük bir kız kardeşim var.

Oyunculuktaki hedeflerin nedir?
Kendimi oyunculukta şanslı görüyorum. Çok farklı karakterler canlandırdım. 19 yaşımda başladım oyunculuğa, şu an 26 yaşındayım. İlk projem 2.5 yıl süren Arka Sıradakiler oldu ve o dizide Psikopat Kerem’i oynadım. Ardından Kalbim Seni Seçti dizisi geldi. Sonra da Şehzade Mehmet’i canlandırdım. Şimdi sırada Nabi var. Şehzade Mehmet’ten sonra Nabi büyük şans oldu. Oyunculuk benim hayatım.

Bir sinema filmi düşünüyor musun?
Pek çok film teklifi alıyorum. Sinema filmim olsun diye acele karar vermek yerine, gelen projeleri ayrıntılı olarak inceliyorum. İlk filmim çok güzel olmalı.

Özellikle oynamak istediğin bir rol var mı?
Şu an Nabi rolüne konsantreyim ve başka bir karakteri de düşünmüyorum.

YÜKSEL ŞENGÜL / SÖZCÜ
Konular Röportaj