Güzel şarkıcı, hayallerini anlattı!

Almanya’da yaşayan işçi bir ailenin kızı Semra San… Eczacılık Fakültesi’ni ailesi istediği için bitiren, ardından da hayallerine koşan bir kadın.

Güzel şarkıcı, hayallerini anlattı!
Semra San'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Müzik kariyerinize nasıl başladınız?  Şarkıcı olma fikir nasıl oluştu?

Ben Almanya’da işçi bir ailenin kızıyım... Bir abim ve bir de ablam var. Çok klasik ama küçük yaşlardan beri şarkı söylemeyi çok seviyorum. Hayalim her zaman şarkıcı ve oyuncu olmaktı ama tutucu bir ailem olduğundan sanat camiasında olmama karşıydılar.

Normalde mesleğiniz eczacılık. Eczacılığı bırakarak müzik yolculuğuna nasıl karar verdiniz?
Önce okul dediler. Eczacılık okudum. Bunun yanı sıra hep müzikle uğraşırdım, ses yarışmalarına katıldım. Almanya’da Türk Halk Müziği eğitimi aldım. Eczalığı okumama rağmen şarkıcı olmak hayalimdi.

Sonra neler oldu peki? 
Okulu bitirdikten sonra Türkiye’ye geldim. Nasıl albüm yapabilirim diye araştırmalara başladım. Bu arada İstanbul - Almanya arasında mekik dokumaya başladım. Tabi ki çok zor günler geçirdim.  Bu işler hem maddi hem de manevi olarak çok şey alıp götürüyor sizden.

KİŞİLİĞİMDEN ASLA ÖDÜN VERMEDİM

Sizi bırakıp gitmemek için motive eden ne oldu?

Önce kendime inandım. Biliyordum her şeyin güzel olacağını. Türkiye’ye geldiğimde çok yanlış yönlendirildim. Herkes her şeyi biliyor gibi davranıyor. İnsanı değerlerini yitirmiş çok fazla insanla karşılaştım ve dostluklar, ilişkiler menfaat üzerine kurulu. Benim için aile ve dostluk çok önemli ve asla kişiliğimden ödün vermedim.

Peki pişman oldunuz mu hiç?
Yaşadığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Hepsi bana çok şey kattı. Çok kere, her şeyi bırakıp Almanya’ya dönmeyi düşündüm.  Ama içimdeki ses hep bana güç verdi. Önce kendime sonra da aileme bir şeyleri yapabileceğimi ispat etmem gerekiyordu çünkü.

Artık tamamen İstanbul’da mısınız?
Evet,  İstanbul’a yerleştim. Çünkü artık bir şeye yönelmem gerekiyordu. En güzeli ise artık ailem de bana destek oluyor.

SİNAN AKÇIL TAM BİR MÜZİK ADAMI

Peki ya sonra?

Türkiye’de çok iyi isimlerle bir araya geldim. En başta benim için çok değerli insan ve dost Hakkı Yalçın geliyor. Çünkü bana mesleğimde çok yön gösterdi ve hep destek oldu.  Gökhan Tepe, Sinan Akçıl ve tabi Yusuf Güney. Sinan Akçıl ile çalışmayı çok istemiştim.

Nasıl tanıştınız?
Tanışmayı çok istiyordum. Hep ‘Duy sesimi Sinan Akçıl’ diyordum. Bir gün enteresan bir şey oldu. Uçakta benim röportajımı okumuş. Sonra tesadüfen tanıştık ve birlikte çalışmaya başladık. ‘Rahatsızlık’ şarkısıyla ilk kez içime sinen bir çalışma oldu. Sinan her zaman dostluğuyla yanımda oldu. Hâlâ da dostluğumuz devam ediyor. Benim için tam bir müzik adamı.

Size kimler destek oldu?
Şu an çok güzel bir ekip kurdum sağlam güvenilir ve iyi bir ekip. Hakkı Yalçın benim için çok özel bir dosttur. Plak şirketim Musicom ve patronlarım Savaş Aksoylu ile Fatih Aksoylu her zaman yanımda oldular.

Oyunculuk eğitimi almak için müziğe 2 yıl ara vermişsiniz. Sizi bir anda müziğe geri döndüren etken ne oldu?
Oyunculuk eğitimi alırken, müziği hiç terk etmedim ki. Şarkımı bulana kadar ara verdim sadece. Müzik oyunculukla birlikte benim başımı döndüren iki gerçekten biri.
İstediğim gibi bir şarkı bulamadığım için ve bir yandan kendimi toparlamak için ailemle zaman geçirmek istedim ve o sırada oyunculuk dersleri aldım. Ayla Algan’dan oyunculuk dersi aldım. Ardından da oyuncu koçuyla çalışmaya başladım. Oyunculuk derslerine zaman ayırmak istedim ama çok albüm çıkarmaya emin değilken ‘Kendine İyi Bak’ şarkısını duymamla yeniden müziğe döndüm. Son çalışmamı Yusuf Güney’le yaptım ve bunda Hakkı Yalçın’ın çok büyük emeği var. Yusuf benim çok eski bir arkadaşım ve Hakkı abi ile bir araya geldik. Şarkıyı dinlediğinde hayran oldum. Çok yoruldum ama değdi diyebilirim.

Müzik mi oyunculuk mu daha ağır basıyor?
İkisine de aşığım ama oyunculuk bende başka bir tutku. Ruhumdaki oyunculuğun gerekli zemini bulduğu zaman kendimi çok daha iyi hissedebileceğimi biliyorum. O yüzden bir tercih yapmam gerekirse oyunculuk.

Aşkın hayatınızdaki yeri nedir?
Aşkın hayatımızda yeri yoktur. Aşk istediği yere oturur ve galiba bütün sorun burada. O yüzden âşk beni değil, ben aşkı yönlendirmek istiyorum. Bu meslekte bu kadarına izin var.

Müzik kariyerinizde birlikte çalışmak istediğiniz birileri vardır elbet. Birlikte bir proje yapma fırsatınız olsa, hayallerinizdeki kişi kim?
Hayalimde hep en güzelini yapmak var. Bundan sonraki müzik projelerimde de tek başına yürümek istiyorum. Yeniden birlikte bir proje belki birkaç yıl sonrası için düşünebileceğim bir şey.