Gwyneth Paltrow'a Türk konforu

Gwyneth Paltrow, New York'taki evinden sonra açtığı mağazayı da Türk halılarıyla donattı. Ünlü yıldızın geçtiğimiz ay mimarlarını İstanbul'a yollatıp evi ve mağazası için 300 bin liralık halı ve havlu aldığı ortaya çıktı.

Gwyneth Paltrow'a Türk konforu
Takvim'den Özge Gürcan'ın özel haberine göre Türkler'in geleneksel sanatı olan halı, Hollywood dünyasının en ünlü isimleri tarafından yeni yeni keşfediliyor... Oscar ödüllü Gwyneth Paltrow da New York'taki evi ve yeni açtığı mağazasını Türk halı, kilim ve örtüleriyle donattı. Anadolu'nun dillere destan motiflerine ve eşsiz el dokumacılığına hayran kalan dünyaca ünlü yıldız, geçtiğimiz ay birlikte çalıştığı mimarları İstanbul'a yolladı.

FOTOĞRAFLA SEÇTİ

Kapalıçarşı'nın yolunu tutan mimarlar, buradaki mağazalarda gördüğü halı, kilim ve örtülerin fotoğraflarını tek tek ünlü yıldıza yolladı. Kendisine gönderilen fotoğraflar sayesinde evi ve mağazası için onlarca ürün seçen Gwyneth Paltrow, mimarlarına 300 bin liralık alışveriş yaptırdı. Hereke, Kayseri ile Uşak halılarından satın alan dünyaca ünlü yıldız, teslim aldığı ürünlerini de hemen serdi. Böylece dillere destan olan Osmanlı ve Anadolu motiflerimiz, Paltrow'un evi ile mağazasının baş köşesindeki yerini aldı.

PEŞTEMAL DE ALDIRDI

El dokumacılığına çok meraklı olan Gwyneth Paltrow'un yine İstanbul'dan havlu ve peştemal aldırdığı da öğrenildi. Bu arada ABD eski Başkanı George Bush, Harrison Ford ve Angelina Jolie gibi birçok ünlü ismin de ABD'deki evlerinde Türk halılarını tercih ettiği biliniyor. Hatta ABD'lilerin Türk halılarına olan ilgisi üzerine başta New York gibi birçok yerde birbiri ardına antika ve el dokuma Türk halısı satan mağazalar açıldı.

KAPALIÇARŞI YILDIZ DURAĞI

Film çekimi için 2011'de ülkemize gelen Ben Affleck de Türk halılarına hayran kaldı. Dünyaca ünlü yıldız, Kapalıçarşı'dan 250 bin liralık halı satın almıştı. Sarah Jessica Parker'dan Jessica Biel'e Goldie Hawn'dan Madonna'ya kadar birçok ismin de İstanbul'a geldiklerinde Kapalıçarşı'nın yolunu tutup küçük de olsa Türk kilimi satın aldıkları biliniyor.

Gwyneth Paltrow'a Türk konforu