Hainlerin “4 aşamalı” dağılmayı önleme formülü

Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yılmaz tarafından FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in yaşadığı Pensinvanya'ya altın gönderdiği iddiasıyla tutuklu 3 sanık hakkında hazırlanan ve kabul edilen iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı.

Hainlerin “4 aşamalı” dağılmayı önleme formülü
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in haberine göre örgütün hiyerarşik yapısının detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede örgütün içerisinde yer alan tayin heyetine dikkat çekildi. Heyetin, yurt içi ve yurt dışında örgüt içi gerçekleştirilecek tayinleri belirleyen birim olduğu belirtildi.

Dağılmamak için 'Zecr Tokadı'

İddianamede ayrıca örgütün kendinden olmayanların yanı sıra kendi içerisinde örgütten kopmak isteyenlere de büyük baskı oluşturduğu yer aldı. Örgüt mensuplarının bu baskı neticesinde örgütten ayrılmak isteyenlere ceza verdiği, bu cezayı da "Tazir, Şefkat tokadı, Zecr Tokadı, Tard" olmak üzere niteliğine göre hafif ve ağır şekilde cezalandırdığı belirtildi. İddianamede "Örgüt, dağılmayı önlemek için ayrılmaya niyetlendiğini sezdiği üyeleri üzerinde baskı uygulamakta, üyelerin davranış ve tutumuna göre ceza olarak tazir, şefkat tokadı, zecr tokadı ve tard olmak üzere niteliği itibariyle hafiften ağıra doğru sıralanan sert tedbirlere başvurmaktadır" denildi. Örgütün en fazla önem verdiği kurumların başında iş adamları tarafından kurulan sivil toplum kuruluşları geldiği yine iddianamede yer alan konular arasında olurken, STK'larda görev alacak kişilerin sözde sohbet abileri tarafından belirlendiği dile getirildi.

'Abiler' koordine ediyor

İl İmamlarının koordinesinde yılda en az bir defa mütevelli heyeti mensuplarının katılımı ile kamp düzenlendiği kaydedilen iddianamede, "Mütevelli heyeti mensupları iş adamlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarına üye yapılmakta, kimin hangi sivil toplum kuruluşuna üye olacağı, sohbet abisi tarafından belirlenmektedir. Örgüt bu kuruluşları Başkan ve üye seçimlerinde söz sahibi olmayı böylelikle hükümete baskı yapabilmeyi amaçlamaktadır" ifadelerine yer verildi.