Hakan Kahraman: "Şarkılarımı kalbimle yapıyorum"

3 yıl önce ‘Gidiyorum’ isimli albümüyle müzik dünyasına giriş yapan Hakan Kahraman, ‘Son Dakika’ adlı yeni çalışmasını sundu.

Hakan Kahraman: "Şarkılarımı kalbimle yapıyorum"
Hakan Kahraman'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Müziğe olan ilginiz ne zaman başladı?


Ortaokul yıllarından itibaren müziğin içindeyim. Lisede ciddi olarak sektöre atılmak istedim. Ancak ailem öğrenim hayatımı etkilememesi için buna karşı çıktı. Daha sonra lise ve üniversite okurken aynı zamanda kendimi bu alanda geliştiriyordum. Üniversite için yurtdışında bulunduğum yıllarda birbirinden farklı etnik müzik türlerini gördüm ve inceledim. Türkiye’ye döndüğünde Şan hocamın hadi şimdi sıra sende demesiyle başladı her şey aslında.

İlk albümünüz 2014 yılında çıktı. O günden bugüne neler yaptınız?

Albümümdeki 10 şarkıdan 3 tanesine klip çektik. Daha sonra yaklaşık bir sene kendimi dinlemeye ve müzik piyasasını daha iyi tanımaya başladım.

SINGLE’I BİR YILDA TAMAMLADIK

Bir dönem Rafet El Roman’la da çalıştınız. Onunla bir araya gelişiniz nasıl oldu?


Rafet El Roman’la enteresan bir şekilde bir araya geldik. Kendisi benimde çalıştığım hastaneye göz muayenesine gelmişti. Doktor arkadaşım benim projemden bahsetmiş kendisine. Oradayken şarkılarımı dinlemek istedi. Hiç unutmuyorum “Nerden Bileceksin” isimli şarkımı dinledi ve “Bu çok güzel olmuş ve prodüktörlüğünü ben yapmak istiyorum” dedi. Bu şekilde tanışmış olduk.

Harun Kolçak’ın ‘Çeyrek Asır’ albümü projesinde de ‘Vermem Seni Ellere’ şarkısına düet yaptınız. Proje nasıl gelişti?

Harun Kolçak ile “Vermem Seni Ellere” şarkısında buluşmak benim için hayatımın en değerli anlarından birisi oldu. Müzikal anlamda bir duayenle bu şarkıyı seslendirmek her şarkıcının hayal ettiği şey olmalı. Harun Bey’in yapımcısından gelen teklifle kendimi bu proje albüm içerisinde buldum. Harun Kolçak’la stüdyo sonralarında arkadaşlığımız dostluğa dönüştü. Çok güzel anılar biriktirdim. Bana, hayata ve müziğe karşı farklı ve anlamlı bir bakış açısı kazandırdı.

Şu anda müzik platformlarında yer alan ‘Son Dakika’ isimli şarkının hikâyesini anlatır mısınız?

Şarkımızın oluşması ve tamamlanması yaklaşık bir yıl sürdü. Canlılar, kayıtlar, okumalar ve düzenleme eksiksiz ve tam anlamıyla güzel olsun diye biraz geniş zamana yaydık. Şarkının sözleri Osman Hekimoğlu düzenlemesi Ender Çabuker’e ait. 

YENİ ÇALIŞMAM ŞİMDİDEN HAZIR!

Yeni planlar var mı önünüzde?

Bu aralar sahnelerim içinde repertuvar çalışması içerisindeyim. Çünkü gerek konser gerek sahne olsun sadece kendi şarkılarınızı okuyamazsınız. Sesinize, kalbinize, dinleyiciye uygun şarkıları seçip derlemek bayağı bir vaktinizi alıyor. Ayrıca bir sonraki projem şimdiden hazır.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Hedefim aşkla, sevgiyle yaptığım şarkıları dinleyicilerle buluşturmak. Ben şarkılarımı kalbimle yapıyorum ve bunları müzikseverlere sunuyorum. İnsanlar bu şarkılarda kendilerinden bir şeyler buluyorlarsa ne mutlu bana. Sahnelerimde bu şarkıların hep bir ağızdan söylenmesi bana büyük bir mutluluk veriyor. Yepyeni şarkılarla dinleyicilerin karşısına çıkmak ve onların duygularına inebilmek en büyük hedefim. Sadece şarkı söylemiyorum. Söz ve müzik de yapıyorum. Ruhumun derinliklerinde ne varsa onu ortaya koyuyorum. 
Konular Röportaj