Halis Karataş'ın duygulandıran hayat hikâyesi!

Halis Karataş, kendisini yetiştiren TJK eski başkanı Özdemir Atman'ın kızına aşık oldu, evlendi. Ardından eşini 28 Mart'ta kaybetti. 3 ay "Onun için kazanacağım" diye Gazi'ye hazırlandı, zaferi eşine adadı.

Halis Karataş'ın duygulandıran hayat hikâyesi!
Akşam'dan H. Hakan Eyüpoğlu'nun haberine göre Gazi koşusunda Halis Karataş 6. kez birinciliği kazandı. Ancak bu şampiyonluğun yeri çok ayrı. Çünkü Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi jokeylerinden birisi olarak gösterilen Karataş, bu başarısını 28 Mart'ta kanserden vefat eden eşi Begüm Akman Karataş'a armağan etti. Finiş anında Halis Karataş, yarışı kazandığı andan itibaren parmağındaki yüzüğü öptü, havaya elini kaldırdı ve "Senin için aşkım" dedi. O an iki çocuğunun da bulunduğu Veliefendi'de duygu seli yaşandı. Peki bu aşkın aslı neydi?

İşte Halis Karataş-Begüm Akman çiftinin hikayesi: 

MASAL GİBİ BİR AŞK HİKAYESİ
Özdemir Atman, TJK eski başkanı ve Meraşal Fevzi Çakmak'ın yavari.. Atçılık tarihinin önemli isimlerinden birisi. İkiz kızlarından birisi de Begüm ile Esra Akman. Halis Karataş da umut vaat eden bir jokey ve atçılığı Özdemir Akman'ın yanında öğrendi. Halis Karataş, hem yarıştı hem "Ağam, beyim" dediği Özdemir Atman'la çalıştı. Bu sırada Begüm Atman'ı tanıdı. İki genç birbirini sevdi ve 10 yıl önce evlendi. 

AYLARCA GAZİ'YE HAZIRLANDI
Çiftin iki çocuğu oldu. Hatta erkek çocuğa Özdemir ismini verdiler. 3 yıl önce ise ailenin başına amansız hastalık kabusu çöktü. At camiası tarafından çok sevilen Begüm Atman Karataş, uzun süre mücadele verdi ama 28 Mart'ta hayatını kaybetti. Büyük aşkını, eşini kaybeden Halis Karataş rapor alıp yarışmala kısa süre ara verdi. Sonra "Durmak yok" diyerek yola devam etti. Ancak mart ayından beri aklında hep 88. Gazi Koşusu'nu kazanmak vardı.

HER GÜN MEZARININ BAŞINDA
Daha önce 5 kez birinci olmuştu ama bu çok başkaydı. Yarış öncesinde hepsinden daha hırslıydı. Aylarca "Bu yarışı onun için kazanacağım" diyerek kendini motive ediyordu. Nisan ayında kazandığı bir yarışta da yüzüğü öpüp elini havaya kaldırmıştı ama asıl gösteriyi Gazi Koşusu'na saklamıştı. Yarışı kazandı, rahmetli eşini andı. Ve her gün gittiği gibi Kanlıca'daki eşinin mezarına koştu, duasını etti.

REKORMENT JOKEY
Türk yarışçılığının yaşayan efsanelerinden Halis Karataş, babasından devraldığı atçılığı kız kardeşiyle başarılı bir şekilde sürdüren eşi Begüm Atman'ı kaybettikten 3 ay sonra 6. Gazi zaferini kazandı. Kariyerinde 5 bini üzerinde yarış kazanan Karataş, ülkemizi uluslararası bir çok platformda da temsil etti. 20 Temmuz 2012'de at bindiği 7 yarışı da kazanıp rekor kırdı. Şu ana dek 18 binin üzerinde at bindi.

MEZARI BAŞINDA
Eşini Kanlıca mezarlığına defneden Halis Karataş, büyük bir acı yaşamıştı. Şimdi kazandığı son birincilikle yarasını sarmaya çalışıyor.
Konular Spor Haberleri