Halk plajında tepki çeken olay!

Kanundaki, ‘Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır’ hükmüne rağmen İzmir’in Dikili Belediyesi’nin işlettiği Pissa Plajı’na giden herkesten 5 lira talep ediliyor.

Halk plajında tepki çeken olay!
Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Kam'ın haberine göre plaja her gidenden belediyenin para talep etme nedenini sorduğumuz Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol Milliyet’e şunları söyledi:

“Pissa Koyu’nun yolu stabilize dar bir yol. Araçla gelenler, otopark ücreti vermemek için araçlarını bu yola ve zeytinliklere bırakıyor. Bir araçta 6-7 kişi oluyor. Kişi başı 5 lira dediğimiz zaman bir çoğu geri dönüyor. Bu uygulama yolun açılmasına neden oldu. Ücreti şemsiye ve duş hizmeti verdiğimiz yerlerden alıyoruz. Diğer yerlerde vatandaşlar kendi şemsiyesini alarak ücretsiz bir şekilde denize girebiliyor.”

Halk plajında tepki çeken olay!


Alınan ücretlerin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şu bilgileri verdi: “Anayasamıza ve Kıyı Kanunu’na göre kıyılar kamunun malıdır. Vatandaşlar hizmet olarak sunulan; ‘Şemsiye, kabin, duş, gibi hizmetleri almayacağım, sadece memleketimin denizinden, kıyısından istifade edeceğim, güneşlenip denize gireceğim’ dediği anda herhangi bir ücret alınamaz. Eğer ücret alınmışsa verilen fiş veya faturayla bu bedeller Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak geri alınabilir. Burada verilen karar mahkeme kararı hükmündedir.”