Haluk Levent o gencin yüzünü güldürdü

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, dün gerçekleştirilen Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı’nı (YGS) bir dakika ile kaçıran Mehmet Kara ile görüştü.

Haluk Levent o gencin yüzünü güldürdü
Sözcü'de yer alan habere göre kentte YGS saat 10.00'da başlarken, sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı. 

Adana'da Cebesoy Ortaoklu'unda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü.

HALUK LEVENT YARDIM ETTİ

Yakarışları ve ardından hüngür hüngür ağlaması ile  Türkiye gündemine oturan gence ünlü şarkıcı  Haluk Levent yardım elini uzattı. Mağdur gencin 1 yıllık eğitim masrafının tanıdığı bir iş adamı tarafından karşılanacağını belirten Levent, Mehmet Kara'dan gülümsemesini istedi.

1 dakika mağduriyeti TBMM’de

ÖSYM bu sene yeni bir uygulamayı başlattı ve 09.45'te sınav salonlarının kapılarını kapatarak sınava bir dakika bile geç kalan öğrencileri içeri almadı. 09.45'den sonra gelen çok sayıda öğrenci YGS sınavını kaçırdı. Öğrencilerin mağduriyeti TBMM gündemine getirildi.

Sınava giremeyen çok sayıda öğrenci duruma tepki gösterdi, gözyaşı döktü. Bu durum, sosyal medyada da tartışma konusu oldu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise konuyu TBMM gündemine taşıyarak, öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istedi.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “Yıllarca emek harcayan ve hedeflerini gerçekleştirmek için bir dizi sınava tabi tutulan öğrencilerimizin, 1 dakika geciktiği gerekçe gösterilerek uğradığı haksızlığın ve hak kaybının telafisi için bir çalışma yapılacak mıdır?” diye sordu.