Hande Fırat istifa mı etti?...

"Karargah Rahatsız" başlıklı haberiyle büyük tartışma yaratan Hürriyet'te sular durulmuyor.

Hande Fırat istifa mı etti?...
MedyaRadar'da yer alan özel habere göre Hürriyet'in geçtiğimiz cumartesi günü (25 Şubat 2017) "Karargâh rahatsız" başlığıyla yayınladığı haber kamuoyunda yankı yaratmış,habere, çok sayıda köşe yazarı ve siyasetçi tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tartışma yaratan başlık için "Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik, bedelini ödeyecekler" ifadesini kullanmasının ardından Hürriyet'in kaptan köşkünde değişikliğe gidilmişti. Medyaradar'ın Hürriyet koridorlarından en son edindiği bomba gelişme ise çok konuşulacak türden.

İşte ayrıntılar...

Hürriyet’in soruşturma açılan “Karargah rahatsız” manşetiyle ilgili bomba gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesinin tartışma yaratan "Karargâh rahatsız" haberine ilişkin olarak "Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir, herkes yerini, konumunu bilecek. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir" şeklindeki sert çıkışının ardından Ağustos 2014'ten bu yana Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Sedat Ergin görevden alındı yerine Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila getirildi.

Ama yaşananlar bununla sınırlı kalmadı.

Hürriyet’in soruşturma açılan “Karargah rahatsız” manşetiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın şahsı üzerinden TSK'yı yıpratmayı amaçlayan iddialarla ilgili olarak bir basın mensubuna bilgilendirme yapıldığı belirtilerek, "Yapılan değerlendirmenin içeriği, dikkat ve hassasiyetle düzenlenmiş, 'Karargah Rahatsız', 'Karargah'ta Rahatsızlık', 'Türk Silahlı Kuvvetlerinde Rahatsızlık' gibi ibareler söz konusu dahi olmamıştır." denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'na gazeteden anında yanıt geldi.

Hürriyet’in internet sitesinde yer alan açıklamada; "Haberdeki “rahatsızlık” ifadesi,  Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan söz konusu iddia ve eleştirilerin yarattığı durumu açıklamak amacıyla kullanılmıştır. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz" denildi.

Ama tüm bu yaşananların bir de perde arkası var. Olayın asıl muhatabı yani haberi hazırlayan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat Hürriyet koridorlarından Medyaradar'a gelen kulis bilgilerine göre olaylar git gide karmaşık bir hal alırken tepe yönetimiyle konuştu ve istifasını sundu ama bu istifanın kabulü gazetenin başına ne getirecek ya da kamuoyunda nasıl yankı bulacak kimse kestirilemediği için istifa kabul edilmedi ama red de edilmedi. Masada bekliyor.

Şimdi herkes bundan sonra atılacak adım ne olacak Hande Fırat’ı nasıl bir son bekliyor bunu merak ediyor.

Hande Fırat’ın 15 Temmuz’da aldığı kahramanlık saygınlığı şimdilerde yerini ters rüzgara bıraktı. Haberi veren haberi yapan kalırken olan genel yayın yönetmeni Sedat Ergin’e oldu. Çünkü bir günah keçisi aranıyordu, bu noktada seçilen isim zaten gitmesi beklenen Ergin oldu. İvedi olarak bir an da görevden alındı.

Peki haber manşetini değiştiren isim kim dersiniz. İddia o ki; bu isim Tufan Türenç..

Şimdilerde bu konu pek dillendirilmiyor .

Ama önümüzdeki günler Hürriyet açısından daha çok sıcak gelişmelere gebe gibi görünüyor.

MEDYARADAR / ÖZEL