‘Hanım sözü’ verdim

Konya’nın Meram ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı Fatma Toru, türbanıyla belediye başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşıyor.

‘Hanım sözü’ verdim

Toru “Başörtümden dolayı çalıştığım kurumdan istifa etmek zorunda kaldım. O günlerde, başörtüsü ile belediye başkanı seçilmeyi hayal bile edemezdik” dedi.

Adaylığının açıklandığı günlerde Konya’da bazı spekülasyonların yapıldığını, ancak seçim çalışmalarına başladığında gittiği her yerde büyük destek gördüğünü ifade eden Toru, şöyle konuştu: “Halkımız hizmet bekliyor, kendisiyle istişare eden, rahat iletişime geçebileceği belediye başkanı istiyor. Halktan aldığım tepki; ‘Siz içimizden gelen birisiniz, her zaman iletişim halinde olmak istiyoruz. Sizinle birlikteyiz’ şeklinde. Bir mahallede yaptığımız toplantıda ilginç bir olay yaşadım. Salon kalabalıktı. Oldukça yorgundum, sesim çok fazla çıkmıyordu. Projelerimizi anlatıyordum. O sırada sürekli bana sorular soruyorlar, ‘Senden önce gelenler de bunları söyledi, söz veriyor musunuz, yapacak mısınız’ gibi ifadelerde bulunuyorlardı. ‘Tüm isteklerinizi yerine getireceğiz, size hanım sözü’ dedim. Bir anda sessizlik çöktü ve arkasından da alkış koptu. Büyük ilgi gördü, bu sözümüz. Biz de gittiğimiz her yerde ‘Hanım sözü’ diyoruz.”

SABAH