Hanımlar 'öldüren güzelliğe' dikkat!

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde 707 ürünün 575'inin mevzuata aykırı olduğu tespit edildi. Ürünlerin arasında maske, masaj kremi, masaj sütü, pembe renkli sabun, zeytinyağlı yeşil sabun, meyveli krem, salyangoz özlü krem ve gül suyu da bulunuyor.

Hanımlar 'öldüren güzelliğe' dikkat!
632 BİN TL CEZA

Yeni Asır'dan Safure Cantürk'ün haberine göre
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), bu yılın ilk 9 ayında 707 kozmetik ürün denetledi. Bu ürünlerin sadece 132'si düzenlemeye uygun çıktı. Ürünlerin 407'sinin teknik düzenlemeye aykırı olduğu, 168'inin güvensiz olduğu belirlendi. Tespit edilen 168 güvensiz ürünün 156'sının sahte/kaçak/ taklit ürün olduğu saptandı. Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesiyle firmalara ve satıcılara 632 bin 175 TL idari para cezası işlemi uygulandı.

MASKEDEN KREME

Ceza verilen ürünlere bakıldığında el ve vücut temizliği için kullanılan sabunların yer alması dikkat çekti. Maske, masaj kremi, masaj sütü, meyveli krem, salyangoz özlü krem ve gül suyu da güvensiz ve düzenlemeye aykırı bulunan ürünler arasında yer alıyor.

GÜVENSİZ TIBBİ CİHAZA 1 MİLYONLUK CEZA

Bakanlık, kozmetiklerin yanı sıra hastanelerde kullanılan birçok tıbbi cihazı da denetledi. 2016 yılının ilk 9 aylık sürecinde bin 825 ürüne denetim yapıldı. Bu ürünlerden 930'u uygunsuz, 92'si güvensiz çıktı. Bu ürünleri üreten ve satan firmalara, 1 milyon 519 bin 835 TL para cezası uygulandı.

Güvensiz ürünlerin çoğuna mevzuata aykırılık gerekçesiyle işlem yapıldı. Bu ürünler arasında ameliyathane lambası, oksijen cihazı, ultrason jeli, diş dolgu materyalleri, diş protezleri, soğuk terapi jelleri vs. bulunuyor.
Konular Kadın / Bakım