Hastalık kapıyı çalmadan önlem alın!

Sağlıklı bağışıklık sisteminn en önemli anahtarları, düzenli uyku dengeli beslenme ve yeterli sıvı alımı... Özellikle kış aylarında taze meyve suları, bitki çayları ve pekmez tüketmek yarar sağlıyor.

Hastalık kapıyı çalmadan önlem alın!
Yeni Asır'da yer alan habere göre her yıl havaların soğumaya başlamasıyla çocuklarda görülen hastalıklar artıyor. Ateş, burun akıntısı, hırıltılı öksürük, halsizlik, iştahsızlık gibi şikayetler çocukların günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor. Özellikle okul döneminde olan çocuklarda grip gibi sürekli görülen üst solunum yolu hastalıklarının yanı sıra, mide ve bağırsak enfeksiyonlarıyla da sık karşılaşılıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Uçlar, soğuk havalarda çocuk sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİN

Sağlıklı bağışıklık sistemi için en önemli anahtarlar, düzenli uyuma, dengeli beslenme ve yeterli sıvı alımının sağlanmasıdır.

Demir, multivitamin, çinko, D vitamini eksikliği tespit edildiği durumlarda tedavi edilmesi çok önemlidir. İştahsız ve sağlıksız beslenen çocukların alamadığı vitamin ve mineraller zaman zaman multivitamin içeren şuruplarla giderilmelidir. Ihlamur, ekinezya gibi bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları, pekmez ve bal gibi besinlerin özellikle kış aylarında tüketilmesine özen gösterilmelidir.

HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN

Çocuklara dengeli beslenme ve düzenli uyuma alışkanlığı kazandırılmalı Çocukların yaşına uygun aşılamaları tamamlanmalı, gerekli ise grip aşısı yaptırılmalı Sigara dumanı ve kirli havalı ortamlardan çocuklar uzak tutulmalı Ev ve okullardaki klima bakımları düzenli yaptırılmalı El yıkama alışkanlığı kazandırılmalı Bebeklerin yatarak beslenmesi ve ağızda biberonla uyuması engellenmeli Anne sütüyle beslenme özendirilmeli...