Havuzda kafasını çarptı, piyano çalmaya başladı!

ABD’de, havuz kenarına kafasını çarpan Derek Amato, beyin sarsıntısı geçirdi. Bir süre sonra arkadaşına giden Amato, hiçbir eğitim almamasına karşın evdeki piyanoyu çalabildiğini keşfetti.

Havuzda kafasını çarptı, piyano çalmaya başladı!
Sabah Gazetesi'nin haberine göre ABD'nin Colorado eyaletinde satış eğitmeni olan Derek Amato, 2006'da 40 yaşındayken kafasını şiddetli bir şekilde dalış yaptığı havuzun kenarına çarptı. Acı içinde hastaneye giden adama, ciddi bir beyin sarsıntısı teşhisi konuldu. Ayrıca şiddetli baş ağrısı çeken Amato'nun yüzde 35 kalıcı işitme kaybı ve hafıza kaybı geçirdiği tespit edildi. Kazadan bir süre sonra bir arkadaşının evine giden Amato, evdeki piyanoyu çalabildiğini keşfetti. Daha önce hiç piyano eğitimi almayan Amato, yeteneği karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan taramalar sonrasında, Amato'nun, dünyada çok az sayıda görülen bir sendrom geçirdiği ve yeni bir yeteneğe kavuştuğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bir tür kafa travması geçirdikten sonra kişinin özel yetenekler sergilemesine neden olan "Savant Sendromu" geçirdiğini belirledi.

'GÜZEL FELAKET'

Şu an eşsiz yeteneğiyle tanınan Amato, profesyonel bir şekilde piyano çalabiliyor ancak bestelediği müzikleri nasıl notaya dökeceğini bilmiyor. Ayrıca yazılan notaları da okuyamıyor. Bir röportajında müziği okumanın kendisi için kafa karıştırıcı olduğunu, birkaç kez notalar üzerinde çalıştığını belirten Amato, sadece blokların kendisine gösterdiklerini takip ettiğini söyledi. Amato, deneyimini çağrıştıran "Güzel Felaket" adında bir kitap yazdı.