HAYALİMDEKİ PARTNER...

Yönetmen Murat Şeker tarafından Natalie Portman ile bir filmde rol alacağı açıklanan Tolgahan Sayışman kendisi için en ideal partneri açıkladı: 'Okuyucu'yu izledim. Kate Winslet ile oynamak isterim...

HAYALİMDEKİ PARTNER...

Atv'nin reyting rekorları kıran dizisi 'Elveda Rumeli'de canlandırdığı Mustafa karakteriyle herkesin beğenisini kazanan Tolgahan Sayışman yakaladığı başarıyı 'Hayallerimi yaşıyorum' diye tarif etti.

Önümüzdeki günlerde yeni sinema projeleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak olan Sayışman'la dizinin Makedonya'daki setinde buluştuk

* Makedonya'da hayat nasıl gidiyor?
İyi gidiyor vallahi. Burada yaşamaya mecburen alıştık. Zorlukları oluyor mu? Evet, oluyor. Gün geçtikçe İstanbul'u özlemeye başlıyorsunuz. Kendime ev tuttum burada, gayet rahatım yani.

* Mustafa karakterini canlandırıyorsunuz... Peki Mustafa'nın gidişatı nedir?
İnanın onu sadece senaryo grubu biliyor. Onlar kafalarında bir şey oluşturuyorlar. Şu anda 1898 yılında. Artık hekimliğe geçmiş ve bir de çeteleri defetmeye çalışıyor. Bunun dışında Vahide'ye de aşık bir adam. Ama ilerleyen bölümlerde neler olur, başlarına ne gelir hiçbir fikrim yok.

* Oyunculuğunuzu geliştirmek için neler yapıyorsunuz?
Çok film izliyorum. Bir de dizi çekiyor olmanın avantajlarını kullanıyorum. Mesela karakterin dışına çıkmadan, çaktırmadan bazı şeyleri deniyorum. İzliyorum, okuyorum.

* Kısa hikayeler yazıyordunuz. Onlar ne alemde?
Hala yazmaya devam ediyorum. Dizinin senaristi Alican Yaraş'la fikir alışverişinde bulunuyoruz. Dram da, romantik komedi de yazıyorum. Şu anda da yazdığım bir hikaye var. Hatta onun tarzı da romantik-komedi.

* Kendinize bir kariyer planı çizdiniz mi, yoksa gelişigüzel mi hareket ediyorsunuz?
Aslında her ikisi de. Beş yıl öncesinde hayal ettiğim yerdeyim. O zamanlar sinema benim için büyük bir hayaldi.

* O yıllarda verdiğiniz röportajlarda da sinemadan ve tiyatrodan bahsetmişsiniz...
O zamanlar oyunculuğa geçmek istediğimi, sinemanın benim için çok büyük hayal olduğunu söyledim. Ama şimdi çok şükür Allah'a, hem oyunculuk yapıyorum hem de sinemaya adım attım. O yüzden bugün hayallerimi yaşıyorum; hayal ettiğim noktayım.

* Bundan sonrası için planlarınızda neler var? Yurtdışıyla ilgili planlarınız vardı...
Workshop'lara katılmak, oyunculuk eğitimi almak, kafamı boşaltmak için gitmek istiyorum. Gerçi biz burada zaten yurtdışındayız. Unutmuşum. (gülüyor) İlerideki hedeflerim aslında hem beni tatmin edecek hem de beğenilecek sinema filmlerinde yer almak. Yine Murat Şeker'in bir projesi var. O bir röportajında ondan bahsetmiş. Zaten Nathalie Portman ile beni düşünmüş. Zaten onun açıklamasından sonra telefonum susmadı. (gülüyor)

* Bu fikir aşamasında mı, yoksa hazırlıkları yapılan bir proje mi?
Kendi adıma ön hazırlıklarına başladım.

* Portman kabul etmiş mi peki?
Bu konuyla ilgili bir bilgim yok. Ama girişimlerinin olduğunu biliyordum. O zaten uzun zamandan beri Almanya'da, Berlin Film Festivali'nde, oradan da ABD'ye gidecekti. Zaten hayalindeki fikirden bahsetmiş. Keşke olsa. Ama Natalie olmasa da olur. Çünkü Murat'ın anlattığı hikaye çok hoşuma gitti. Eminim ki güzel bir şey olacaktır. Şu anda ciddi bir şekilde konuştuğumuz tek sinema filmi bu. Yine bunun gibi birkaç hikaye var senaryolaşacak.

* Murat Şeker sizin için hayalindeki partneri söylemiş. Peki siz kimi isterdiniz?
Bilmem... Ama her film izlediğimde, 'keşke bununla oynasaydım' diyorum. En son 'Okuyucu'yu izledim; 'keşke Kate Winslet ile oynasaydım!' dedim. (gülüyor)

HAYAT FELSEFEM: HIZLI YAŞA GENÇ ÖL!

* Sanki çok erken yaşta olgunlaşmış gibisiniz...
Hayata karşı güçlüyüm. Yaşıtlarından daha çok bir şeylerin farkında olmak bazen yorgun ve mutsuz hale getirebiliyor sizi. Avantajları da var. Çoğu konuda daha sağlıklı düşünebiliyorsunuz. Farklı kültürleri farklı insanları tanımak bana erken yaşta çok şey öğretti.

* Biriyle iyi arkadaş olmak için bir kriteriniz var mı?
Maske takan insanlardan haz etmiyorum. Yaşım ilerledikçe de tahammülüm kalmıyor. Sahtekarlığı sevmiyorum.

* Keskin kararlar alır mısınız?
Alırım... En azından arkadaş seçme konusunda. Kendiyle barışık, rahat insanlarla arkadaşlık kurarım, iyi niyetli olduğu sürece...

* En önemli kusurunuz ne sizce?
Fazla iyimserim.

* Hayat felsefenizi özetleyen bir slogan var mı?
'Bugün ölecekmiş gibi öteki dünya için, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için çalış', 'Merdivenin ilk basamağına basmadan en sonuna çıkamazsın', 'Hızlı atın b.ku seyrek düşer' ve 'Hızlı yaşa genç öl!'

İKİ YIL ÖNCE MODELLİK YAŞAMIMI BİTİRDİM

* Dizideki performansınızın ardından 'Aşk Tutulması' filminde Fahriye Evcen ile kamera karşısına geçtiniz. Çok da güzel tepkiler aldınız...
Eleştiri de aldık tabii ama açıkçası, bu kadar güzel tepkiler alacağımızı beklemiyordum. Olumsuz şeyler tabii ki söylenecek ama ben genel anlamda duymak istediğim ve hayal ettiğim şeyleri aldım diyebilirim.

* İzleyici sizi ilk defa böyle bir rolde gördü. Bir anlamda komedi ile oyunculuğunuzdaki gelişimi de gösterme şansını yakaladınız...
Evet... Ben zaten komediyi çok seviyorum. Hani biraz türün de etkisi var. Yeşilçam'ın modernize bir haliydi o film. İnsanlarda merak uyandırdı. Biz de çok eğlendik. Sonuçta ortaya güzel bir iş çıktı. Öyle bir filmle sinemaya adım attığım için kendimi şanslı hissediyorum.

* Mankenlik sizin için tamamen bitti mi?
İki yıl öncesinde bıraktım modelliği. Ama önemli bir defile, reklam çekimi ya da ona benzeyen bir iş olursa belki yine yer alabilirim. Ama profesyonel modellik yaşamım bitti.

Sabah