Yedikule Hayvan Barınağı’nda ‘Sevgi Günü’

İstanbul Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nın ev sahipliğini yaptığı "8. Sevgi Günü'', sanatçı ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Hayvan Barınağı’nda ‘Sevgi Günü’
Sabah'ta yer alan habere göre Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Yöneticisi Mimar Meral Olcay etkinliği özellikle Anneler Günü'nde yaparak daha da anlamlı hale getirdiklerini söyledi. 3 bin civarında köpek, 150 civarında engelli kedinin yaşadığı barınakta bu tip etkinlikler düzenlenerek elde edilen gelirlerin barınağın ihtiyaçlarının giderilmesine harcandığını kaydeden Olcay, "Bu etkinlikleri düzenlemedeki en büyük amacımız hem bir farkındalık yaratmak hem halkımızı hayvanlara daha hoşgörülü davranmaya teşvik etmek hem de burada yaşayan hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak." dedi.

"Sevgi Günü"ne katılan pop müzik şarkıcısı Ozan Ünlü, bu tip farkındalık oluşturan etkinliklerin artması gerektiğini vurgulayarak "Bazen sokaktan geçerken bu hayvanlara bir selam verip başlarını okşamakla bile sahiplenebiliriz" dedi.

Barınakta gönüllü olarak çalışan hayvan dostu Hakan Mert de "Bu biraz da sevap işi. Bir can kurtarmak basit bir şey değil" diye konuştu.