HDP'ye terör araması: Başkan gözaltında!

Ağrı merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP'li Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay'ın da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

HDP'ye terör araması: Başkan gözaltında!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

BAŞKAN GÖZALTINDA

Operasyonda aralarında HDP'li Belediye Başkanı Özbay ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Çevresinde demir bariyerlerle güvenlik önlemi alınan belediye binası ile zanlıların adreslerinde arama yapıldı. Belediyedeki arama çalışmalarına özel harekat polisleri de katıldı.

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, zanlıların evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, (FETÖ/PDY) ait çok sayıda kitap, 1 ruhsatsız tabanca, ele geçirildiği kaydedildi.

Kulp'a da kayyum atandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan DBP'li Belediye Başkanı Metin Dinar'ın yerine Kaymakam Fatih Dülgeroğlu görevlendirildi. Polis ekiplerinin belediyede bomba aramasının ardından çalışanlarla toplantı gerçekleştirilen Dülgeroğlu, amaçlarının devlet ve milletin sağladığı kaynakları kullanarak vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, yüzlerini güldürecek projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti.