Hedef Tetteh olmazsa Demba Ba!

Şu an orijinal santrforu bulunmayan Galatasaray, Sparta Prag’ın 21 yaşındaki golcüsü Benjamin Tetteh’e kanca attı. Çekler 12 milyon avro fiyat çekti. İş yatarsa B Planı Demba Ba...

Hedef Tetteh olmazsa Demba Ba!
Türkiye Gazetesi'nden Murad Tamer'in haberine göre Galatasaray’da transfer konusunda hareketli günler yaşanıyor. Önceki gün Marcao ile Emre Taşdemir’i peş peşe açıklayan sarı-kırmızılılar taraftarın hasretle beklediği santrfor için de art arda müjdeler vermeyi hedefliyor. Brezilyalı Alan Carvalho ile her konuda anlaşan ancak resmî açıklama için Çin’deki son prosedürlerin tamamlanmasını bekleyen Galatasaray, bu arada bir santrforun daha işini bitirmeye yaklaştı. Bir süredir takip edilen Benjamin Tetteh için Sparta Prag’ın kapısı çalındı. Daha önce Semih Kaya transferi sebebiyle iki kulübün arasında bir bağ bulunurken Çek kulübü, 21 yaşındaki futbolcuyu 12 milyon avrodan aşağıya bırakamayacaklarını bildirdi.

Aradıkları golcü

Galatasaray’ın teklifi ise Sparta Praglı yetkililere yarım dönem için 1 milyon avro kiralama bedeli oldu.

Satın alma opsiyonu konusunda da pazarlıklar sürerken, teknik heyet yöneticilere Tetteh’in tam aradıkları tipte bir oyuncu olduğunun altını çizdi. Fatih Terim, santrfor konusunun bir an önce netleşmesini istiyor. Sarı-kırmızılıların B Planı ise Demba Ba. Tecrübeli golcü, Galatasaray’a gelmeye sıcak baktığını belirtip sarı-kırmızılılardan gelecek cevabı beklemeye başladı. Galatasaraylı idareciler eğer Tetteh’i kadroya katamazsa B planı olan Demba Ba’yı Alan Carvalho’nun yanına getirecek. Tetteh bu sezon, Çek liginde  19 maçta 9 gol attı.

G.SARAY'DAN ASLA GİTMEM

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Mariano Filho, AA’ya verdiği röportajda takımda mutlu olduğunu ve ayrılmaya sıcak bakmadığını söyledi. Devre arasında satılması gündeme gelen tecrübeli sağ bek “Flamengo’nun bana ilgisi olduğunu duydum ama Galatasaray ile bir buçuk yıl daha kontratım var ve ben burada kalmak istiyorum. Galatasaray’da mutluyum ve buradaki kontratımı tamamlamak istiyorum” diye konuştu. Galatasaray’da uzun yıllar kalmak istediğinin altını çizen Mariano “Hatta kulüp sözleşmemi uzatmak isterse ben varım” dedi.

ÖFKELİ VE ÇILGIN

Galatasaray’ın yeni transferi stoper Marcao, agresifliği ve ilk müdahalelerdeki başarısıyla dikkat çekiyor. 22 yaşındaki futbolcunun geçen sezon 5 sarı, 3 kırmızı kart görmesi sarı-kırmızılıları biraz endişelendiriyor. Adam adama eşleşmede etkili olan Marcao’nun takım savunmasındaki zaafları da teknik heyeti düşündürüyor.
Konular Spor Haberleri