Hem saha karıştı hem de şehir!..

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Bursaspor'u 5-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Hem saha karıştı hem de şehir!..

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Bursa'yı 5-2 mağlup etti.

Arena'da oynanan ilk maçta 2-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibi ile 2-2 berabere kalan sarı - kırmızılılar, Bursa'da oynanan rövanş karşılaşmasında 2-0 geriye düştü. 45.dakikada Sneijder'in golü ile umutlandı.

İkinci yarıya adeta fırtına gibi başlayan Galatasaray, arka arkaya bulduğu gollerle rakibini adeta sahadan sildi ve karşılaşmayı 5-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 45'te Sneijder, 50'de Selçuk İnan (pen), 53 ve 68'de Burak Yılmaz, 71'de Melo (pen)  kaydetti. Bursaspor'un golleri ise 29 ve 33'te Fernandao'dan geldi.

Bursa'da saha karıştı

Skorer'den Nevzat Dindar'ın haberine göre maçın 16. dakikasında Burak Yılmaz ile Volkan Şen arasında başlayan gerilim bir anda zirveye tırmandı. Galatasaray’ın hocası sahaya girerek yaka paça kenara çektiği futbolcusunu olası kırmızı karttan kurtardı.

Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın 16. dakikasında saha içinde büyük bir
gerilim yaşandı.

Volkan Şen’in yerde kaldığını gören Burak Yılmaz, Bursasporlu futbolcunun yanına gidip, “Neden yatıyorsun?” diyerek sert şekilde tepki gösterdi. Volkan Şen bu harekete sinirli biçimde karşılık verdi. Bursasporlu futbolcu bir pozisyon önce Melo’nun müdahalesine maruz kalmış ve hakem avantaj kuralı uygulamıştı. Burak ile Volkan Şen arasındaki tartışmaya iki takımın diğer futbolcuları da katılınca gerilim bir anda zirveye tırmandı.

Bursaspor ve Galatasaray kulübeleri de sahaya girerek olayları yatıştırmak istedi. Bu sırada Bursaspor’un hocası İrfan Buz önce Burak ardından da Melo’yla diyaloğa girdi. Roberto Marcini ise sahaya girerek sinirli hareketler sergileyen Burak’ı kavganın olduğu yerden uzaklaştırmak için büyük çaba harcadı.

İtalyan teknik adam yaka paça kenara çektiği Burak’ın belki de sahada kalmasını sağladı. Sneijder de, Mancini’nin müdahalesiyle olası bir kırmızı karttan kurtulan takım arkadaşına tepki gösterdi. Hakem İlker Meral yaşanan gerilimin ardından Burak Yılmaz ile Volkan Şen’e sarı kart çıkardı.

Maç sonrası Bursa karıştı!

DHA'nın aktardığı bilgiye göre Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçı'nda evinde Galatasaray'a farklı yenilerek turnuvaya veda eden Bursapsor takımında maçtan sonra olaylar çıktı.

Başkan Erkan Körüksan maç sonu hakeme kararlarından dolayı tepki gösterirken, yönetimi istifaya davet eden ve taşkınlık yapan bir grup taraftar ise polisin biber gazı kullanması skak çevresinden uzaklaştırıldı.

Bursaspor, İstanbul'da 2-2 beraberre kaldığı Galatasaray karşısında bulduğu iki golle yakaladığı büyük avantajı koruyamadı ve sahadan 5-2 mağlup ayrıldı. Stresli geçen ve sahada zaman zaman futbolcular arasında arbedenin yaşandığı karşılaşma sonucu statda olaylar çıktı. Stadın çevresinde toplanan bazı taraftar grupları yönetimi istifaya çağırıp, polise taş ve şişe fırlattı. Bunun üzerine polis kalabalığa piper gazı ile müdahale etti. Taşkınlık yapan taraftarlardan bazıları gözaltına alınırken, çıkan olaylarda yaralananlar oldu. Stat çevresinde önlem alan polis özellikle fanatik taraftarları şeref trübünü çevresinden uzaklaştırdı.


Konular Spor Haberleri