Hem saldıran, hem saldırıya uğrayan konuştu!

Gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve sonrasında milli takımı bırakan Arda Turan, yaşananlarla ilgili konuştu. Meşe de konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Hem saldıran, hem saldırıya uğrayan konuştu!
Ve olay adam Arda Turan konuştu: Terim sözünü tutmadı!..

Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve hakaret eden, ardından da milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan'a konuştu.

Euro 2016'da yaşananların kısaca hatırlatıldığı haberde, Emre Belözoğlu'nun araya girmesiyle sağlanan Fatih Terim-Arda barışının ön şartlı olduğu belirtildi.

Bu şart, haberde şöyle aktarıldı:

Arda, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda medyada yer alan haberlerin Terim'in danışmanı Bülent Bayraktar ve Medya Departman Sorumlusu Hande Sümertaş tarafından sızdırıldığına ikna edilmiş ve şartı da bu iki ismin görevlerine son verilmesiymiş.

Mehmet Arslan, "Ve uçaktaki Bilal Meşe'ye saldırının can alıcı bölümünü dinliyorum" dedikten sonra şunları yazdı:

Arda, Bayraktar ve Sümertaş'ı Makedonya maçı sonrası uçağa binerken görüyor. Yanında gazeteci ağabeyimiz Bilal Meşe var. Bu üçlünün birlikte hareket ettiğini ve kahkaha attığını görüyor. "Dayanamadım" dediği nokta burası. Bundan sonra karar veriyor o hareketi yapmaya.

Mehmet Arslan yazısına şöyle devam etti:

Arda, Bayraktar ve Sümertaş'ın gönderileceği sözünün kim tarafından verildiğini söylemedi. Ama adresin Fatih Terim olduğu çok açık...

Ve Arda'nın ağzından:

"Benimki onurlu, karşı tarafınki onursuz bir hata. Kimsenin arkasından konuşmadım, yüzüne bağırdım. Başkan Yıldırım Demirören'e telefonda 'Öfkeliydim. Size karşı bilinçli olarak küfür etmedim' dedim. Orada bana 'Sen çık özür dile, biz hallederiz' dediler. Ama böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettim.

Ben herkesin yüzüne açık konuştum. Keşke bir kişi bile olsa bana bunu yapabilseydi. Bu çok daha onurlu bir davranış olurdu.

Kim kimden para istemiş abi. Ben kimseden prim istemedim. Kimse ile prim pazarlığı yapmadım."


Arslan, Arda'nın, "Neden 1 yıl sonra. Ve maden haberi o iki kişi sızdırdı, neden onlarla konuşacağına Bilal Meşe'yi hedef aldın" sorusuna verdiği yanıtı şöyle aktardı:

Fransa 2016'nın son maçı 2-0 kazandığımız Çek Cumhuriyeti maçına dönüyor Arda. Orada söylediği "Bunun hesabını soracağım" sözlerini hatırlatıyor.

İsimlerini saydığı gazetecilerden herhangi biriyle karşılaşması halinde bunu yapacağını ve sonunda yaptığını söylüyor. Bülent Bayraktar ve Hande Sümertaş konusunda kendisinin muhatabının Fatih Terim olduğunu ve bu konuyu onunla hallettiğini söylüyor.

Arda kimseden özür dilememiş. Demirören'e "O anda çok öfkeliydim. Bilinçli olarak size küfür etmedim" demiş. Fatih Terim'den de özür dilemediğini söylüyor. Hatta "Bizi medyanın önüne attınız" diyerek sitem etmiş.

Arda, milli takımı bıraktığını açıkladığı basın toplantısıyla ilgili, "Özür dileyecekti, medyanın tepkisi sonrası bıraktığını açıkladı" iddialarını da kesin dille yalanladı..

"Sen çık özür dile. Biz sorunu hallederiz" demişler. Böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettiğini
söylüyor. Kendisinin bu tavrı üzerine Terim "Bu şartlar altında seni göndermemiz lazım" demiş.

Arda Turan'ın saldırdığı Bilal Meşe: "Paranın insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim!"

Milliyet yazarı Bilal Meşe, Arda Turan'ın kendisini hedef alan saldırısı sonrası bugün ilk köşe yazısını kaleme aldı.

Meşe, "Maalesef bu yaştan sonra öğreneceklerim bitmemiş! Para ve şöhretin insanı adam etmeyeceğini biliyordum ama insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim" dedi.

Turan'ın Milli Takım uçağında saldırdığı Milliyet yazarı Bilal Meşe, saldırı sonrası bugün ilk köşe yazısını kaleme aldı.

"Tarifsiz kederler içindeyim…" diyen Meşe, "Para ve şöhretin insanı adam etmeyeceğini biliyordum ama insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim" ifadelerini kullandı.

Meşe'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"44 yıllık bir ömür kadar uzun meslek yaşamımda böylesi bir olayla karşı karşıya kalmadım.

Beni bilen iyi bilir… Hiç kimsenin ne adamı oldum, ne de birilerinin taşeronluğuna soyundum! Gazeteciyim, haberciyim, muhabirim, bu özelliklerime bir de yazarlığı ekledim son yıllarda…

Bu onurlu mesleğin kuralları yaşam şeklimdir benim…"


'BİRİLERİNİN SİPARİŞİYLE YAZI YAZMAM'

"Gelelim prim meselesine… Dünya üçüncüsü olduk, jeep olayı patladı! Ben yazarken utanıyordum. Tartışmalar bir yıl sürdü… Dememiz o ki, o dönemde de prim tartışmaları vardı, bu olay günlerce gazete manşetlerinden inmedi… Ne yani, ortada bir prim olayı varsa, yazmayalım mı?

Rotayı yazar tarafıma çevirelim….Tayfun Bayındır müdür olduktan sonra, bana bir köşe verdi ve yazarlık apoletini taktı. O köşede tek satır, hakaret bulamazsınız… Kişisel eleştirilerimi yaparken, ağacı kökünden sökmem, belden aşağı vurmam, yapıcı cümlelere yer veririm… Öyle kalkıp da birilerinin siparişiyle yazı yazmam… O köşe benim onurum, gururum, namusumdur… Oraya kimseyi ortak etmem! Haaa beğenmeyen de olabilir, buna saygı duyarım.."

'BUNLARIN HİÇBİRİNİ HAK ETMEDİM'


"Şimdi, hâlâ şaşkınlığını ve de üzüntüsünü üzerimden atamadığım, uçaktaki olayla ilgili benim penceremden görünenleri merak ediyorsunuzdur…

Tarifsiz kederler içindeyim… Çünkü nereden bakarsak bakalım, bunların hiçbirini hak etmedim… Suskun ve de tepkisiz kalmam, hiç kimseyi haklı çıkarmaz. Bana yöneltilen suçlamaların doğru olduğunu kimse iddia edemez… Yorumlarımda hiçbir şekilde bel altı yoktur, kişiliklere saygı vardır. Eleştiri yapıcı olduğu sürece geçerlidir. Bizim lugatımızda hakaret yoktur… Kem sözler sahibine aittir! Ortada bir yalan-dolan varsa ki yok, bunun yeri bağırıp, hakaret etmek değildir. Hak hukuk var, gidersiniz dava açarsınız. Hakaret etmek, çamur atmak, dünyanın en kolay yöntemidir!

Maalesef bu yaştan sonra öğreneceklerim bitmemiş!

Para ve şöhretin insanı adam etmeyeceğini biliyordum ama insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim.

Benim dünyamda ‘güç' kelimesinin karşılığı fikirdir, akıldır. Biraz daha açarsak, düşüncedir… Öyle gücü kaba kuvvet diye algılarsak vay halimize! Önemli olan fikriyle, düşünceleriyle dünyada var olmaktır. Bizlerin felsefesi budur, bilmeyenlere duyurulur!"
Konular Spor Haberleri