Her güne bir detoks!

Sağlıklı alışkanlıklar edinin. Her gün çiğden tüketeceğiniz meyve sebzeler ile toksinlerden temizlenin...

Her güne bir detoks!
Yeni Asır'da yer alan habere göre sadece meyve ve sebze suyu içmeden, garip diyetler yapmadan ya da egzersize yüklenmeden de detoks yapmanın birçok yolu var. Aslında sağlıklı alışkanlıklar edinip, doğal yoldan detoks ve toksinlerden her gün çaba göstermeden temizlenmek en iyisi olacaktır.

İşte uygulayabileceğiniz ve bildiğiniz sert detoks programlarından çok daha şefkatli yollar...

GÜNE YEŞİL BİR SMOOTHİE İLE BAŞLAYIN

Yeşil sebze ve meyve suyu kokteylleri bir diğer alkali opsiyonu.

Böylece her gün için önerilen 5-7 yemek yeşil meyve ve sebze algısını da aradan çıkarabilirsiniz üstelik.

Çok az insan bu vitamin ve mineral açısından zengin bitkilerin vücuttaki asit ve alkaliniti arasındaki dengeyi geri kazanmak için ne kadar önemli olduğunu bilir.

HER AKŞAM ÇİĞ YEŞİL YAPRAKLI SEBZE TÜKETİN

Eğer meyve ve sebze tüketiminizi artırmak istiyorsanız, onları mümkün olduğunca çok öğüne dahil etmeye çalışın. Örneğin öğle yemeğinize büyük bir tabak salata ya da çiğ sebze ile başlayın, böylece belki ana yemeği de daha az yer ve kilo dengenizi koruyabilirsiniz.

LİF ALGISINI ÇOĞALTIN

Lif çoğumuzun yeterince tüketmediği gıdalardan biridir. Oysa daha iyi bir sindirim sağlamak için her türlü detoks programının parçasıdır. Günde 25-30 gram ile başlayıp biraz çaba ile lifli gıdaları artırmalısınız.

Nasıl mı? Gün boyunca çiğ meyve ve sebzeler yiyerek, salataya keten ekleyerek ve beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç seçerek...

AÇ KARNINA MEYVE YİYİN

Meyvenin sağlıklı bir sindirim sisteminden 20-30 dakika kadar az bir zamanda geçtiğini biliyor muydunuz?

Meyve çok temizleyicidir ve sindirimi kolaydır, bu yüzden aç karnına tüketildiği zaman, yorucu olmayan bir detoks için birebirdir.

LİMONLU SICAK SU

Detoksu günlük bir alışkanlık haline getirmenin en kolay yollarından biri sabah kalktığınızda güne limonlu sıcak su ile başlamaktır. Limonun tadı ekşi ve asitli da olsa, aslında vücudun dengesini yeniden bulmasında etkili alkali bir besindir. Limon ayrıca toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olan karaciğer fonksiyonlarına da iyi gelir. Her sabah ılık suya sıkılmış taze limon oldukça basit ama etkili bir detoks yöntemidir.

BİTKİ ÇAYI İÇİN

Bitkisel çaylar, detoksifikasyon için bir başka büyük tekniktir. Zencefil, tarçın, rezene, nane, devedikeni, ısırgan, kekik gibi otlar vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.

Öğünlerden sonra tüketildiğinde yemeğinizi sindirmenizide kolaylaştırır ve özellikle geceleri sizi abur cubur yemekten korur.
Konular Kadın / Bakım