Her yerde aranan DHKP-C'li terörist yakalandı

Her yerde aranan DHKP-C'li Şerif Turunç yakalandı...

Her yerde aranan DHKP-C'li terörist yakalandı
Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ve AK Parti İl Başkanlığı binalarına önceki gün art arda lav silahlarıyla saldırı düzenleyen teröristi Tekirdağ’da yakalandı. DHKP-C terör örgütü üyesi Şerif Turunç’un tek atımlı lav silahlarıyla düzenlediği saldırıların ardından dün Esenyurt’ta polis ekiplerine ateş açan kişi olduğu belirlendi. Polis teröristin geride bıraktığı lav silahlarında parmak izlerine rastlamış saldırganın kimliğini belirlemişti. Turunç’un yakalandığında üzerinde suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabancanın bulunduğu bildirildi.

43 yaşındaki terörist Şerif Turunç, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alıyordu. Gri listede bulunan Turunç’un yakalanması için 300 bin TL’ye kadar ödül konulduğu da öğrenilmişti.

EŞGAL DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Saldırı öncesi Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yapan ve tekrar Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu belirlenen teröristin, tanınmamak için saçlarını keserek eşgalini değiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Her yerde aranan DHKP-C'li terörist yakalandı